Red Hat Summit Boston, 24 juni 2010 - Red Hat, Inc (NYSE: RHT), leverancier van open source-oplossingen, en Cisco breiden hun samenwerking verder uit met de integratie van hun virtualisatietechnologie: Cisco Virtual Network Link (VN-Link) en Red Hat Enterprise Virtualization.

Red Hat- en Cisco-klanten kunnen hiermee netwerkprestaties verhogen, grotere zichtbaarheid en controle over hun netwerk krijgen, en de Total Cost of Ownership voor datacenter virtualisatie-implementaties verder verlagen.

De combinatie van technologieën creëert een logische netwerkinfrastructuur die klanten de volgende voordelen oplevert:

  • Virtuele machines kunnen rechtstreeks toegang krijgen tot speciale fysieke I/O-bronnen, waardoor de doorvoer in het netwerk wordt verbeterd en geheugen vrijkomt voor een grotere applicatiedichtheid en een verbeterde virtuele machinedichtheid om zo tot betere prestaties te komen.
  • Klanten kunnen virtuele omgevingen makkelijker beveiligen en beheren door de grotere zichtbaarheid en het netwerkbeheer van VN-Link op een per-virtuele-machine-basis voor applicaties die draaien op Red Hat Enterprise Virtualization.
  • Toepassingen zijn sneller inzetbaar door het automatiseren van virtuele machines met policy-based netwerkconfiguraties. Deze worden ondersteund door de virtualisatiemanagement-tools van beide partijen.
  • Klanten kunnen kosten met 20 tot 40 procent verlagen ten opzichte van traditionele virtualisatie-oplossingen.

"Door de integratie van Cisco Unified Computing System en Red Hat Enterprise Virtualization, bieden wij onze gezamenlijke klanten aanzienlijk verbeterde virtualisatieprestaties", zegt Brian Stevens, Chief Technology Officer en Vice President Engineering bij Red Hat. "Red Hat Linux is de eerste leverancier die een geïntegreerde VN-Link virtualisatie-oplossing biedt met Cisco. Dit betekent voor ons een belangrijke stap voorwaarts."

"De groei van virtualisatie in het datacenter en cloud computing, in combinatie met de groei van op Linux-gebaseerde server-structuren, hebben ervoor gezorgd dat er behoefte is ontstaan aan een vereenvoudigde oplossing voor gevirtualiseerde servers," zegt Ed Bugnion, Chief Technology Officer van de Server Access and Virtualization business unit bij Cisco. "De combinatie van Cisco Unified Computing System en Red Hat Enterprise Virtualization betekent dat organisaties gebruik kunnen maken van Cisco-innovatie, ondersteund door de dynamiek van de open source-gemeenschap. Dit resulteert in een open, geïntegreerde en afgestemde omgeving voor de implementatie van virtuele infrastructuren."

Beschikbaarheid

De geïntegreerde oplossing is naar verwachting later dit jaar beschikbaar in lijn met de beschikbaarheid van Red Hat Enterprise Linux 6, met inbegrip van de Red Hat Enterprise Virtualization Hypervisor.