Met Smart Storage voldoet Cisco aan de groeiende vraag naar opslagcapaciteit van kleine ondernemingen

Amsterdam, 9 juni 2010Cisco introduceert Cisco Smart Storage, een reeks van betaalbare, gemakkelijk te gebruiken desktop netwerkopslag-oplossingen met geïntegreerde zakelijke toepassingen. De Cisco Small Business NSS 300 Series Smart Storage biedt eindgebruikers een geïntegreerde, uiterst veilige methode voor het opslaan en delen van bedrijfskritische gegevens. Hiermee speelt Cisco in op de toenemende vraag naar meer opslagcapaciteit van bedrijven met minder dan 100 werknemers, zodat zij tegemoet kunnen komen aan de spectaculaire groei van elektronische data.

Cisco Small Business NSS 300 Series Smart Storage

De nieuwe reeks Network Attached Storage (NAS)-oplossingen bestaat uit twee-, vier- en zes-bay desktop netwerk-opslageenheden voor het efficiënt en overzichtelijk centraliseren, beschermen en delen van informatie. Cisco Smart Storage levert uitstekende prestaties, snellere back-up en vergemakkelijkt informatie-uitwisseling. Het ondersteunt het delen van bestanden over alle populaire besturingssystemen en kan geconfigureerd worden als iSCSI voor gevirtualiseerde en geclusterde omgevingen. De apparaten beschikken over capaciteit van 12 terabyte met twee terabyte schijven. Deze capaciteit is uitbreidbaar bij gebruik van grote disken.

Cisco Smart Storage beschikt over een aantal ingebouwde applicaties, waaronder een door de gebruiker te configureren webserver met een geïntegreerd WordPress publishing-platform en biedt de mogelijkheid nieuwe toepassingen in de toekomst toe te voegen. Ingebouwde servers hebben als voordeel de authenticatie van gebruikers en het beheer van het netwerk te vereenvoudigen. Dankzij een eenvoudige browser-gebaseerde interface zijn Cisco Smart Storage-apparaten in een paar minuten te installeren en eenvoudig te configureren en te beheren.

De solide veiligheidsmaatregelen van Cisco Smart Storage garanderen veilige toegang op afstand en via het internet, en voorkomen dat onbevoegden toegang hebben tot data. On-disk encryptie helpt bedrijfskritische gegevens te beschermen, zelfs als de harde schijven worden gestolen. Deze functionaliteit wordt zelden geboden in storage-oplossingen voor de kleinzakelijke markt. Daarnaast is het mogelijk om de aan- en uitschakeling van de opslagapparaten af te stemmen op de werktijden. Dankzij de energiebesparende Energy Star-V adapter en harde schijven die langzamer draaien bij minder activiteit, besparen organisaties aanzienlijk op de energiekosten.

Kleinzakelijke partners

Cisco blijft investeren in het ondersteunen van haar kleinzakelijke partners om hun winstgevendheid te verhogen, efficiënter te concurreren en duurzame ondernemingen op te zetten. De Cisco Smart Storage-oplossingen geven partners de mogelijkheid additionele diensten aan te bieden rond de implementatie van applicaties en zo toegevoegde waarde te leveren aan klanten. Dankzij vereenvoudigde configuratie en beheer zijn partners tevens in staat hun klanten sneller en efficiënter te ondersteunen. Cisco Smart Design biedt best practices op het gebied van netwerkontwerp en implementatie. Partners kunnen voor extra ondersteuning terecht bij een team van engineers van Cisco Partner Design Support. Daarnaast is het voor partners mogelijk extra technische ondersteuning te bieden in de vorm van Cisco Small Business Pro Service. Deze service biedt technische support voor drie jaar inclusief software updates, online chat 24-uurssupport, vervanging van hardware binnen een werkdag, telefonische helpdesk tijdens kantooruren en uitgebreide toegang tot Cisco’s Small Business Support Center.

Fred Gerritse, interim Directeur Commercial & Small Business van Cisco Nederland: "Om kleinere bedrijven te helpen bij het beheren van de explosie aan elektronische informatie, hebben we een innovatieve serie van storage-oplossingen ontwikkeld. De toevoeging van deze nieuwe producten benadrukt Cisco's betrokkenheid bij het versterken van deze organisaties. Met een betaalbare, eenvoudig te gebruiken oplossing kunnen zij hun productiviteit en groei optimaliseren."