Nieuwe producten en upgrades maken het nieuwe werken met Cisco TelePresence voor iedereen toegankelijk

Amsterdam, 8 juni 2010 – Op InfoComm in Las Vegas heeft Cisco aangekondigd dat de multiscreen interoperabiliteit tussen Cisco en Tandberg TelePresence beschikbaar is voor systemen van derden dankzij de integratie van het Telepresence Interoperability Protocol (TIP) op de nieuwe Tandberg TelePresence Server. Daarnaast introduceert Cisco diverse nieuwe producten zodat klanten een ruime keus in samenwerkingsoplossingen hebben. De aankondiging komt enkele weken na het afronden van Tandberg's overname door Cisco.

Telepresence Interoperability ProtocolHet Telepresence Interoperability Protocol (TIP) maakt multi-screen videosamenwerking in HD-kwaliteit mogelijk tussen alle grote leveranciers van telepresence. Hierdoor kunnen gebruikers altijd en overal in HD-beeldkwaliteit en hoge audiokwaliteit samenwerken, ongeacht welk telepresencesysteem ze hebben. De interoperabiliteitsoplossing voor de Tandberg TelePresence Server, die zowel als blade in het MSE 8000 chassis als standalone beschikbaar is, is vanaf eind juli verkrijgbaar.

Movi

De nieuwe Movi voor Mac-gebruikers en andere Movi-uitbreidingen maken mobiel samenwerken met professionele beeldkwaliteit beschikbaar voor Mac-en pc-gebruikers. Het huidige, op verschillende standaarden gebaseerde video collaboration-aanbod is hiermee beschikbaar voor gemengde Mac-pc-omgevingen, zoals in veel onderwijs- en gezondheidszorginstellingen van toepassing is. Het biedt de volgende functies:

  • Far End Camera Control (FECC): Biedt de mogelijkheid camera's op afstand te controleren. Dit is vooral nuttig bij telegeneeskundetoepassingen.
  • ClearPath: Verbetert de beeldkwaliteit door het minimaliseren van de effecten van packet loss bij netwerken die oorspronkelijk niet voor video zijn ontworpen.
  • Multiway: Stelt Movi-gebruikers in staat ad hoc telepresence-gesprekken te initiëren met meerdere partijen, die andere standaarden of apparaten hanteren, zodat een naadloze samenwerking mogelijk is.
  • Ondersteuning ICE-protocol: Verhoogt de belcapaciteit buiten de firewall, die cruciaal is voor intensief gebruik door telewerkers.

Cisco TelePresence Commercial Express

Voor kleinere en middelgrote klanten komt Cisco met Cisco TelePresence Commercial Express. Deze oplossing combineert drie onderdelen van de infrastructuur, Cisco TelePresence Manager, Cisco TelePresence Multipoint Switch en Cisco TelePresence Recording Server, op een server met behulp van VMware. Dankzij een simpele implementatie, vereenvoudigde licentiestructuur en snelle realisatie van verhoogde productiviteit is Cisco TelePresence voor iedereen die actief is met het nieuwe werken toegankelijk.

Upgrade MSE 8000 Backplane-Enablement

De MSE 8000 is een schaalbaar en flexibel chassis-platform voor high-definition video- en audiocommunicatie. De nieuwe software releases voor de MSE 8710 TelePresence bladeserver en de MSE 8510 Media2 blade verdrievoudigt de capaciteit voor individuele multipoint videoconferenties. Met deze uitbreiding is het mogelijk een multiscreen telepresence-gesprek met maar liefst 48 schermen te houden (MSE 8710) en een multipoint-gesprek met een enkel scherm tot 60 schermen (MSE 8510 Media2). Dit verhoogt de efficiëntie van het hele platform en maakt grotere, beter schaalbare telepresence-gesprekken mogelijk tussen alle op standaarden gebaseerde producten.

inTouch Interface

De inTouch is een intuïtieve touch screen-interface, die het opzetten en beheren van videoconferenties, het delen van content en de toegang tot geavanceerde functies vereenvoudigt. De inTouch-interface, gebaseerd op de touch screen-technologie in de Tandberg T3 en T1 Cisco TelePresence-systemen, wordt geïntegreerd met Cisco's Tandberg C Series profiel voor extra gebruikersgemak en is ook beschikbaar met de EX90, het persoonlijke telepresence-systeem.

"Bedrijven van alle groottes richten zich momenteel op telepresence, de nieuwe generatie videoconferentie. Het stelt bedrijven in staat sneller beslissingen te nemen, de productiviteit te verhogen en concurrentievoordeel te stimuleren door mensen centraal te zetten bij samenwerken", zegt Fredrik Halvorsen, senior vice president and general manager, TelePresence technology group, Cisco.

Coks Stoffer, algemeen directeur van Cisco Nederland. "Met het nieuwe en verbeterde aanbod bieden we onze klanten een grotere toegankelijkheid, flexibiliteit en schaalbaarheid en maken we telepresence voor iedereen, overal beschikbaar."