Amsterdam, 8 juni 2010Cisco kondigt aan zijn pan-Europese partnerprogramma Avant Garde te vernieuwen om partners nog meer te ondersteunen en de range van geschikte partners te kunnen uitbreiden. Dit initiatief wordt ontplooid om partners een impuls te geven nu de economie aantrekt en bestaat uit een suite van tools, informatie en incentives die partners kunnen aanwenden om nieuwe business aan te trekken en te behouden. Avant Garde ondersteunt verkoopafdelingen van bedrijven tot 1500 medewerkers. Het programma heeft als doel de verkoop- en marketinginitiatieven van Cisco-partners te verbeteren om zo te profiteren van de 4 miljard dollar potentiële omzet binnen dit segment.

"Cisco ziet dat de recessie het Europese bedrijfslandschap onherroepelijk heeft veranderd. Nu we die tijd achter ons kunnen laten, is het moment daar om te accelereren en onze partners te ondersteunen de vraag bij klanten in te vullen", zegt Fred Gerritse, Directeur Partnerorganisatie van Cisco Nederland. "Het Avant Garde-initiatief helpt partners in een vroeg stadium gesprekken te voeren rondom nieuwe businessmodellen en veranderingen, en deze juist aan te wenden om groei te realiseren."

Het programma bestaat uit twee tracks: Avant Garde Start voor partners die zich in de beginfase bevinden met het verkopen aan kleine en middelgrote bedrijven, en Avant Garde Plus voor partners die hun relatie met Cisco willen uitbreiden.

Avant Garde Start

Avant Garde Start is gericht op partners die willen samenwerken met Cisco en de distributiepartners. Deze partners profiteren van verkooptrainingen en hulp bij het opzetten van sales-initiatieven. Daarnaast ondersteunt Cisco deze partners met informatie over klanten en co-marketingdiensten. Zo zijn partners beter in staat commerciële kansen te identificeren en te benutten.

Avant Garde Plus

Avant Garde Plus is bedoeld voor Cisco Certified Partners die een sterke positie hebben in een bepaald klantsegment. Dit premium programma bevat onder meer een suite van verkoopondersteunende diensten voor gezamenlijke lead-generatie. Bovendien biedt het programma financiële beloningen voor die partners die strategische doelen halen.