Amsterdam, 2 juni 2010Cisco, dat ieder jaar de trends en ontwikkelingen van IP-verkeer met de Cisco Visual Networking Index (VNI) onderzoekt, heeft twee hulpmiddelen ontwikkeld om netwerkgebruikers meer inzicht te geven in de groeifactoren van het wereldwijde IP-verkeer. De VNI Forecast widget biedt inzicht in de groei van verschillende soorten netwerkverkeer over de hele wereld voor de periode 2009 tot 2014. De applicatie VNI PC Pulse voor desktops en laptops geeft consumenten meer informatie over hun individuele invloed op IP-netwerken en biedt de mogelijkheid netwerkgebruik over de hele wereld met anderen te vergelijken.

VNI Forecast widget

Met de interactieve VNI widget is het mogelijk om zelf overzichten en grafieken te maken, die de verwachte groei van IP-verkeer weergeven. Gebruikers kunnen per regio, toepassing of gebruikerssegment inzicht krijgen in de groei en trends van het IP-verkeer. De Cisco VNI Verwachting Widget is hier te downloaden

Cisco VNI PC Pulse applicatie

De Cisco Visual Networking Index (VNI) PC Pulse applicatie meet de hoeveelheid en het soort verkeer dat consumenten genereren met hun PC (bijvoorbeeld surfen op het web, video, e-mailen, etcetera). Het geeft tevens een nieuw beeld van de eigen 'IP-DNA, waarbij persoonlijke gebruikersvoorkeuren worden weergegeven. Daarnaast kunnen consumenten hun eigen persoonlijke gegevens vergelijken met wereldwijde statistieken van andere VNI Pulse PC gebruikers van over de hele wereld.