Toprouter vormt basis van CBizz’s nieuw glasvezelnetwerk

Amsterdam, 27 mei 2010 – CBizz, ICT service provider voor onder andere de bloemensector en de Rotterdamse haven, heeft gekozen voor Cisco’s ASR-9000 router bij de aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk van CBizz. De ASR-9000 router biedt een zesmaal grotere capaciteit dan andere routers in dezelfde klasse, waardoor Cbizz inspeelt op de groeiende vraag naar meer bandbreedte van zijn klanten.

CBizz is in oktober 2009 ontstaan als voortzetting van de afdeling Caiway Business van CAIW, dat sinds 2001 diverse ICT-diensten levert zakelijke klanten als KLM, Flora Holland en Connexxion. Momenteel maakt het bedrijf nog gebruik van de glasvezelinfrastructuur van CAIW, die klanten via belangrijke knooppunten in Rotterdam, Amsterdam en de AMSIX met elkaar verbindt. Met de verzelfstandiging heeft CBizz besloten om een eigen glasvezelnetwerk te realiseren om hun zakelijke klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

De ASR-9000 vormt van de kern van het nieuwe netwerk. Deze zogeheten edge-router verzorgt de toegang van honderden netwerkverbindingen van de verschillende klanten tot het datanetwerk van de provider. De router ondersteunt 1Gb- en 10Gb-ethernetpoorten en om energie te besparen worden de voedingsunits alleen ingeschakeld als het energieverbruik van het systeem daarom vraagt. Het biedt een maximale capaciteit van 6,4Tbps, dat zo’n zes keer meer is dan de gemiddelde router in dezelfde klasse.

Sikko de Graaf, directeur van CBizz: “We hebben voor de ASR9000 van Cisco gekozen omdat die het beste past bij het innovatieve karakter van CBizz en de betrouwbaarheid die we onze klanten willen bieden. CBizz heeft al vaker gekozen voor nieuwe releases en producten van Cisco. Onze klanten plukken daar nog steeds de vruchten van.”

“We zien een sterke stijging van het internetverkeer, die met name is toe te schrijven aan de toename van videocontent. De ASR 9000-serie is speciaal ontworpen om aan de vraag naar nieuwe diensten met continu groeiende bandbreedte bij telecombedrijven te voldoen”, zegt Michiel Panders, Commercieel Directeur Service Providers van Cisco Nederland. “Dat CBizz voor deze router heeft gekozen als basis voor zijn nieuwe netwerk, getuigt van innovatie. Samen met Imtech hebben we een aanbieding gedaan die CBizz in staat stelt de komende jaren zorgeloos door te groeien.”

De implementatie zal na de zomer worden afgerond.