Netriders competition - Spain

Amsterdam, 25 mei 2010 – Vandaag gaat Cisco's NetRiders Challenge weer van start, een wedstrijd waaraan studenten van de Cisco Networking Academies uit de hele wereld kunnen deelnemen. Hiervoor moeten de studenten diverse IT-opdrachten uitvoeren. In totaal doen 11 Europese landen mee met de nationale wedstrijden. Per land gaan drie winnaars door naar de internationale finale die op 7 juli 2010 plaatsvindt. Inzet is een compleet verzorgde studiereis naar San Francisco.

Nederlandse competitie

De Nederlandse competitie vindt plaats op 25 mei bij zeven Cisco Networking Academies, die voor deze wedstrijd met elkaar worden verbonden via WebEx. De deelnemende studenten moeten honderd meerkeuzevragen beantwoorden en een softwaresimulatie op het gebied van routerconfiguratie binnen een bepaalde tijd succesvol afronden. De opdrachten in de NetRiders-competitie zijn op niveau Cisco Certified Network Associate (CCNA) 4. De drie winnaars van de Nederlandse competitie ontvangen, naast deelname aan de finale, een voucher voor een tweedaagse CCNA-training en krijgen hun examenkosten betaald. De winnaar krijgt tevens een Flip Video-camera.

Prijs

De drie winnaars van elk land strijden op 7 juli aanstaande tegen elkaar in de finale. In totaal zijn er ruim 40 landen die rechtstreeks kandidaten kunnen plaatsen in de internationale finale. Vijf winnaars* gaan een week naar San Francisco waar ze onder meer een bezoek aan Cisco brengen, top engineers van Cisco ontmoeten en diverse bezienswaardigheden in San Francisco bezoeken. De week is bedoeld om de studenten te laten kennismaken met de diversiteit aan carrièremogelijkheden.

Cisco Networking Academy

De Cisco’s NetRiders Challenge is een initiatief van de Cisco Networking Academy. Dit programma is een succesvolle alliantie tussen het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid, en is inmiddels in 165 landen actief. Gebruikmakend van webtechnologie leert het programma studenten netwerken te ontwerpen, bouwen en onderhouden. Wereldwijd zijn er meer dan 950.000 Cisco Networking Academy studenten. In 1999 werd de eerste Nederlandse Networking Academy geopend.

* De beste mannelijke kandidaat, de beste vrouwelijke kandidaat en de topscorers uit de regio's Europa, Midden-Oosten/Afrika en Centraal- en Oost-Europa/Rusland/voormalige Sovjet Unie.