Acquisitie versterkt Cisco's positie voor highspeed netwerkmarkt

Amsterdam, 25 mei 2010Cisco kondigt aan het private CoreOptics Inc te willen overnemen. CoreOptics ontwerpt Digital Signal Processing (DSP)-oplossingen voor high-speed optische netwerktoepassingen. Door deze overname is Cisco in staat service providers te voorzien van geavanceerde 100 gigabit per seconde (Gbps) transmissietechnologie, zodat ze hun netwerken kunnen aanpassen aan het toenemende IP-verkeer. De voornaamste veroorzakers van deze toename zijn video, mobiliteit en cloud-diensten. Volgens de Cisco Visual Networking Index zal het wereldwijde IP-verkeer van 2008 tot 2013 vervijfvoudigen met een jaarlijkse groei van 40 procent.

Met de overname van CoreOptics breidt Cisco zijn aanwezigheid in de Europese optische netwerkmarkt uit. Het bouwt voort op bestaande Europese activiteiten in Monza, Italië, en zal bijdragen aan verdere innovatie in optische netwerken. CoreOptics heeft een team met sterke expertise in digitale ASIC-ontwerp, geavanceerde modulatie-formaten, maar ook optische systemen, applicaties en netwerkarchitectuur.

Cisco betaalt ongeveer 99 miljoen dollar in contanten en beloningen op basis van het behouden van klanten in ruil voor alle aandelen van CoreOptics. De overname is onderworpen aan gebruikelijke voorwaarden en zal naar verwachting in de tweede helft van het kalenderjaar 2010 worden afgerond. Na afronding van de overname worden de CoreOptics medewerkers onderdeel van de Cisco Service Provider Technology Group en gaan werken met bestaande optische technieken vanuit Monza, Italië; Bangalore, India en Richardson, Texas.