Geïntegreerd Cisco TelePresence productaanbod faciliteert het nieuwe werken

Amsterdam, 19 april 2010Cisco kondigt aan zijn overname van TANDBERG te hebben afgerond. Door de overname ontstaat een uitgebreid, gecombineerd productaanbod, waardoor Cisco in staat is zijn visie op de manier waarop mensen met elkaar samenwerken en communiceren, versneld vorm te geven. Met de overname is 3,3 miljard Amerikaanse dollar gemoeid.

Het complete TANDBERG productporfolio maakt nu onderdeel uit van Cisco TelePresence. Door dit gecombineerde productaanbod krijgen klanten toegang tot een volledig geïntegreerde architectuur en een uitgebreid netwerkgebaseerd endpoint- en infrastructuurportfolio, ontwikkeld om interoperabiliteit tussen verschillende leveranciers te ondersteunen. Daarnaast maken applicaties, die aan te passen zijn aan de klantomgeving, onderdeel uit van het gecombineerde productaanbod, net als flexibele mogelijkheden om de oplossing te installeren.

"De overname is een belangrijke stap in het proces om mensen centraal te stellen bij collaboration en de manier waarop we werken te veranderen", zegt Marthin De Beer, senior vice president, Emerging Technologies Business Group van Cisco. "We hebben de sterke overtuiging dat telepresence - de nieuwe generatie videoconferencing - en Cisco's collaboration-portfolio, het nieuwe werken faciliteren, waarbij iedereen, overal productiever kan zijn door het veelvoudig gebruik van video en face-to-face collaboration."

Met het sluiten van de transactie wordt Fredrik Halvorsen, voormalig CEO van TANDBERG, leider van de nieuwe TelePresence Technology Group en valt hiermee onder de verantwoordelijkheid van Marthin De Beer. Deze nieuw gevormde groep bestaat uit drie volledig geïntegreerde onderdelen die zich focussen op endpoints, infrastructuur en Cisco TelePresence cloud-diensten.

Overnamesom

Binnen de voorwaarden van de tender en als gevolg van de afronding van de verplichte aandelenovername, zal Cisco alle uitstaande aandelen van TANDBERG overnemen voor 170 Noorse kronen per aandeel: een totaalprijs van 19 miljard Noorse kronen, ofwel 3,3 miljard Amerikaanse dollar. Cisco verwacht dat de overname in het fiscale jaar 2010 de non-GAAP resultaten nog negatief beïnvloedt, maar dat de overname in het fiscale jaar 2011 al positief bijdraagt aan de non-GAAP resultaten.

Partners

Zowel de Cisco- als de TANDBERG-partners blijven klanten ondersteunen. Daarnaast komt Cisco bestaande diensten en ondersteuning na die met TANDBERG-partners en -klanten zijn afgesproken, via het TANDBERG serviceteam. Een gecombineerde partnerstrategie wordt door Cisco binnenkort bekend gemaakt.

Aandelen

Na afloop van het bod, beschikte Cisco Systems Netherlands Holdings BV ("Cisco BV") over 91,1 procent van alle uitstaande aandelen. De overige aandelen worden nu voor dezelfde overnameprijs van 170 Noorse kronen per aandeel gekocht, zodat Cisco BV de enige aandeelhouder wordt.

Het volledige Engelstalige bericht is hier te lezen.