Cisco netwerk is IPv6-compliant en klaar voor toekomstige groei internetverkeer

Amsterdam, 16 april 2010Cisco maakt bekend dat KPN het Cisco CRS-3 Carrier Routing System (CRS) heeft gekozen als basis voor zijn core Internet Protocol Next-Generation Netwerk (IP NGN) om de continue groei van videoverkeer, mobiele apparaten en nieuwe online diensten te ondersteunen. Het nieuwe core IP NGN vervangt alle bestaande KPN-netwerken die voor internetverkeer worden gebruikt. Daarnaast stelt het netwerk KPN in staat de IP-netwerkcapaciteit uit te breiden.

De Cisco CRS-3 kan twaalf keer zoveel IP-verkeer verwerken als andere core routers in de industrie. Het nieuwe systeem zal breedbandcommunicatie en de entertainmentindustrie ingrijpend veranderen, dankzij de mogelijkheid nieuwe diensten voor consumenten te ontwikkelen, nieuwe inkomstenbronnen voor KPN en nieuwe manieren voor samenwerken te ontwikkelen. Het nieuwe core IP NGN is een belangrijk element voor het leveren van hoge kwaliteit internetdiensten.

Eric Kuisch, general manager networks and services bij KPN: "Cisco is al jaren leverancier van KPN. Met dit project werkt Cisco met ons samen om voorbereid te zijn op de toekomstige vraag naar internetverkeer. Door te kiezen voor de Cisco CRS-3 geven we een enorme boost aan de capaciteit, verhogen we de kwaliteit en zijn we voorbereid op de toekomstige groei van ons core IP Next-Generation Netwerk."

KPN koos voor de Cisco CRS-3 vanwege het groeipad naar 100-gigabit in de backbone. Deze evolutionaire upgrade is te implementeren zonder netwerk downtime en komt tot stand via software patches en nieuw liijn- en fabric-kaarten, die de investering waarborgen. De nieuwe Cisco CRS-3 breidt KPN's core-routing-capaciteit met meer dan drie keer uit bij iedere implementatie - tot 233 Tbps.

Het netwerk heeft een schaalbare architectuur. Dat wil zeggen dat de groei van het internetverkeer en de vraag naar internetgebaseerde videodiensten als IPTV en telepresence voor de komende jaren kunnen worden opgevangen door de capaciteit van het netwerk op een eenvoudige manier te verhogen. Daarnaast leiden de geïntegreerde datacenter- en cloud computing-intelligentie verzoeken naar de juiste datacenters met voldoende capaciteit. Ook ondersteunt de Cisco CRS-3 cloud-gebaseerde virtual private networks (VPN).

Het nieuwe netwerk ondersteunt traditioneel IPv4- maar ook IPv6-verkeer – noodzakelijk om de enorme toename te ondersteunen van apparaten die gebruikmaken van het IP-netwerk, door zowel consumenten als zakelijke gebruikers.

Edwin Paalvast, vice president, service provider bij Cisco Europe: "Met dit netwerk is KPN voorbereid op de nieuwe generatie internetdiensten, waarbij video en HDTV een grote rol spelen. De Cisco CRS-3 biedt ongekende capaciteit voor dataverkeer en de benodigde netwerkintelligentie, waardoor KPN de nieuwste innovaties op een kosteneffectieve manier aan zijn klanten kan aanbieden."

Consumenten en zakelijke gebruikers vragen steeds snellere verbindingen voor hun internettoepassingen. In 2013 zal meer dan 90 procent van het wereldwijde internetverkeer bestaan uit video[1]. Hierdoor worden de eisen, die door consumenten en zakelijke gebruikers worden gesteld aan de hoeveelheid dataverkeer en de kwaliteit ervan, ook steeds hoger. High definition video, grenzeloze bedrijfsnetwerken en hoge kwaliteit video collaboration tools dragen bij aan de enorme toename in IP-verkeer.

De Cisco CRS-3 heeft de capaciteit om iedereen in China tegelijkertijd een video call te laten uitvoeren, waarbij iedere beeld in minder dan vier minuten kan worden gestreamd.