Amsterdam, 30 maart 2010 – Bank of America en Cisco kondigen een overeenkomst aan om het grootste netwerk van Cisco TelePresence-systemen te implementeren. In eerste instantie worden 200 units geïnstalleerd binnen de wereldwijde filialen van de bank voor einde van het jaar.

Cisco TelePresence maakt gebruik van high-definition video en audio, waardoor de ervaring van een face-to-face meeting ontstaat. Mensen verschijnen in ware grootte rond een virtuele vergadertafel, waardoor deelnemers het gevoel krijgen dat ze in dezelfde kamer zitten. De bank zet deze innovatieve technologie in om de effectiviteit van collega's en teams te vergroten door alle medewerkers wereldwijd de mogelijkheid tot virtueel vergaderen te bieden.

Marc Gordon, Bank of America Chief Technology Officer, zegt dat de inzet van Cisco TelePresence de bank belangrijke, duurzame voordelen biedt: "De wereldwijde inzet van Cisco TelePresence helpt onze medewerkers beter samen te werken en te integreren, met elkaar en met klanten. Dankzij deze technologie zijn onze medewerkers ook in staat een betere balans te creëren tussen werk en privé, doordat ze flexibeler zijn in het plannen van vergaderingen en in sommige gevallen ook minder hoeven te reizen. TelePresence helpt het reizen te verminderen en ondersteunt daarmee ook onze belofte om klimaatverandering aan te pakken."