Technologie maakt gebruik van bestaande telefoonnummers voor HD-videoconferencing tussen bedrijven onderling

ORLANDO, Californië, 23 maart 2010 – Tijdens het VoiceCon congres in Orlando kondigt Cisco aan dat de eerste unified communications-gesprekken via internet met de Cisco Intercompany Media Engine (IME) zijn uitgevoerd. De eerste gebruikers zijn het Australische Queensland Rail en de Universiteit van Wisconsin-Whitewater. Dankzij de Cisco IME konden deelnemers op ieder gewenst moment, gelijktijdig en zeer veilig HD-videobeelden en natuurgetrouwe audio ontvangen via apparaten die voor video geschikt zijn, op bestaande telefoonnummers.

Met Cisco IME kunnen organisaties, die videotelefonie en andere unified communications-functies al intern toepassen, deze toepassingen ook beschikbaar maken voor externe partijen, zoals klanten, leveranciers en partners. Bedrijven hoeven hiervoor hun bestaande infrastructuur niet aan te passen of te vervangen.

Cisco IME is gebaseerd op een zogenaamde 'self-learning'-technologie. Op basis van belpatronen herkent de router automatisch wanneer gebruikers zich in een IME-netwerk bevinden. Het detecteert en beheert zelf alle aspecten voor het veilig bellen via het internet op hoge kwaliteit en tegen lage kosten.

Highlights:

  • Cisco introduceerde eind vorig jaar de Intercompany Media Engine om de vaak gefragmenteerde zakelijke communicatie te veranderen in een wereldwijde, veilige, realtime community voor het samenwerken via internet en persoonlijke telefoonnummers.
  • Cisco werkt actief samen met de Internet Engineering Task Force voor het standaardiseren van de kernelementen van Cisco's IME-technologie op basis van nieuwe industriële normen, zodat het bedrijfsleven verzekerd is van interoperabiliteit tussen verschillende systemen.
  • Deelnemers van Cisco IME kunnen automatisch beveiligde spraak- en video-telefonie-verbindingen starten zonder dat de technologie hoeft te worden gestandaardiseerd.
  • Cisco introduceert de eerste ingebouwde voice spam protection-technologie die spam-telefoongesprekken via het internet blokkeert.
  • Klanten kunnen profiteren van diverse potentiële kostenbesparingen, waaronder vermindering van private branch exchange (PBX) integratie van systemen en de noodzaak voor dedicated PSTN-lijnen. Cisco IME vermindert ook de kosten voor internationale telefoongesprekken.
  • Cisco IME-gesprekken worden aangesloten via een wereldwijd veilig peer-to-peer-netwerk met behulp van Session Initiation Protocol (SIP)-trunking. Video-oproepen tussen organisaties worden automatisch opgestart zonder omslachtige instellingen.
  • Cisco IME biedt meerdere niveaus van beveiliging. Al het IME-verkeer wordt versleuteld voor zowel media als signalering. Daarnaast wordt firewall-protectie ondersteund. Belgegevens in het IME-netwerk zijn hashed en worden opgeslagen als 128-bits node-id's voor oproepbare nummers. Beheerders worden voorzien met op granular gebaseerde controles die hen in staat stellen te bepalen welke nummers extern worden gepubliceerd en welke uitgebreide IME-functies beschikbaar zijn voor individuele gebruikers binnen hun organisaties.
  • Onderlinge samenwerking versnelt de time to market, verhoogt de productiviteit van medewerkers en vergroot de effectiviteit van interacties tussen organisaties.

Michel Schaalje, Technisch Directeur Cisco Nederland: "Bij Cisco hebben we inmiddels veel ervaring in het faciliteren van onbegrensde samenwerking voor onze klanten en vanuit onze eigen onderneming. Wij geloven dat IME een van de meest vernieuwende communicatietechnologieën is, die het afgelopen decennium is ontwikkeld. Deze historische mijlpaal versnelt de mogelijkheid beter samen te werken en realiseert aanzienlijke schaalvoordelen. We willen onze klanten en partners de mogelijkheid bieden kosteneffectief met hun zakelijke relaties te verbinden, die net zo eenvoudig is als een telefoongesprek."