Al 400 Cisco UCS klanten sinds introductie juli 2009

Amsterdam, 18 maart 2010 – Cisco’s Unified Computing System (UCS) en andere belangrijke datacenter-applicaties laten uitstekende prestaties zien in benchmark-testen voor virtuele omgevingen. Zo blijkt onder meer uit de VMware VMmark benchmark dat de Cisco Unified Computing System B250 M2 Server de hoogste blade server-prestaties biedt voor virtualisatie, ongeacht het aantal processor cores. Sinds de introductie van UCS in juli 2009 zijn er inmiddels wereldwijd 400 klanten.

De testrecords werden behaald met Cisco Unified Computing System, een datacenterarchitectuur, die netwerk-, storage- en virtualisatiecapaciteit verenigt in een energiezuinig en schaalbaar systeem. Het vermindert IT-infrastructuurkosten en -complexiteit en draagt bij aan de flexibiliteit van bedrijven. Cisco Unified Computing System maakt onderdeel uit van Cisco’s datacenter-portfolio en datacenter 3.0-strategie.

VMware VMmark benchmark

De Cisco Unified Computing System B250 M2 Server behaalde een verbetering van 42 procent ten opzichte van de vorige hoogste two-socket resultaten in de VMware VMmark benchmark. Dit houdt in dat bedrijven met Cisco UCS hogere consolidatieratio's kunnen bereiken in hun gevirtualiseerde omgevingen, met betere prestaties. Dit vertaalt zich in een hogere return on investment, lagere total cost of ownership en de mogelijkheid applicaties sneller en veiliger in te zetten.

Oracle WebLogic Server application

Een andere belangrijke benchmark is de SPECjAppServer2004 benchmark, die prestaties van applicatieservers meet waarop Oracle WebLogic Server is geïnstalleerd. Het Cisco Unified Computing System liet een prestatieverhoging zien van 30 procent vergeleken met eerder gepubliceerde two-socket single node serverresultaten. Voor bedrijven die UCS inzetten, betekent dit een hogere productiviteit en meer flexibiliteit.

Daarnaast behaalde Cisco hoge resultaten in verschillende High Performance Computing benchmarks waaronder SPECfp_rate_base2006, SPECompM2001, SPECompL2001 en Linpack en de netwerkintensieve benchmark SPECint_rate_base2006.

400 klanten voor Cisco Unified Computing System

Cisco introduceerde het Unified Computing System in juli 2009. In minder dan een jaar tijd zijn er inmiddels wereldwijd 400 klanten. Klanten kiezen voor deze architectuur, omdat het de total cost of ownership verlaagt; UCS levert namelijk een investeringsbesparing op tot 20 procent en een besparing op operationele kosten tot 30 procent. Het systeem verbetert de schaalbaarheid zonder complexer te worden en verbetert de IT-productiviteit en flexibiliteit van bedrijven.

Het Cisco Unified Computing System helpt ook bij het creëren van groenere datacenters door de fysieke footprint en het aantal benodigde componenten te verminderen. Daarnaast vermindert UCS het energieverbruik en de kosten voor koeling.

“Klanten beschouwen de VMware VMmark benchmarks als de standaard, op basis waarvan ze prestaties meten van servers, zoals het Cisco Unified Computing System", zegt Hatem Naguib, vice president, alliances van VMware. "VMware VMmark maakt tegelijkertijd gebruik van meerdere 'tiles' van zes virtuele machines, inclusief e-mail, web, database en fileserver workloads om applicatieprestaties te meten binnen gevirtualiseerde omgevingen. Het Cisco Unified Computing System heeft laten zien dat het een zeer geschikt systeem is voor gevirtualiseerde omgevingen door hoge scores te behalen in applicatieprestaties binnen omgevingen met veel gevirtualiseerde machines."