Sterke focus op energiebeheer, video en beveiliging

Youtube

Amsterdam, 17 maart 2010Cisco introduceert Cisco Borderless Access, een serie producten en diensten die onderdeel is van de Borderless Networks-architectuur. Cisco Borderless Access zorgt voor naadloze en veilige communicatie, van bedraad naar draadloos, bedrijfsbreed energiebeheer en geoptimaliseerd gebruik van video-applicaties. Als onderdeel van deze architectuur komt Cisco eveneens met een nieuwe serie fixed switching productlijnen - de Cisco Catalyst 3560/3750-X series en 2960-S series. Daarnaast komt Cisco met nieuwe functionaliteit op het gebied van routerprestaties en -beveiliging.

Deze aankondiging bouwt voort op de Cisco Borderless Networks-visie die in oktober vorig jaar werd geïntroduceerd en de aankondiging van Cisco Secure Borderless Networks eerder deze maand. De Cisco Borderless Networks-architectuur zet de benodigdheden uiteen voor het ondersteunen van bedrijven die in toenemende mate gedistribueerd en mobiel zijn. De architectuur helpt mensen op een veilige en betrouwbare manier met elkaar te verbinden, op iedere willekeurige plek en elk tijdstip. Cisco levert hiertoe netwerkdiensten op het gebied van video, energiebeheer en hoogwaardige beveiliging, geïntegreerd in de routing-, switching-, draadloze en beveiligingsplatformen om een complete borderless networks-oplossing te leveren.

De volgende netwerkdiensten maken onderdeel uit van Cisco Borderless Access:

EnergyWiseCisco EnergyWise maakt gebruik van netwerkintelligentie om klanten op een proactieve manier energiegebruik te laten beheren, operationele kosten te verlagen en de CO2-uitstoot te verminderen. Cisco kondigt de volgende release aan van deze technologie met Cisco EnergyWise Orchestrator, waarbij energiebeheer wordt uitgebreid naar pc's en laptops naast Power over Ethernet (PoE)-apparatuur. Ook komt Cisco met een EnergyWise SDK die beschikbaar is via het Cisco Developer Network. Hiermee kunnen ontwikkelaars EnergyWise-ondersteuning bieden in hun producten.

TrustSecCisco TrustSec is een nieuwe generatie beveiliging, waarmee klanten beveiligingspolicies kunnen inzetten voor alle toegangstechnologieën: bedraad, draadloos en binnen virtual private networks. TrustSec is nu beschikbaar binnen het Catalyst 3560/3750 productportfolio. De nieuwe Catalyst 3560/3750-X beschikt over de eerste op standaarden gebaseerde 802.1AE (MACSec) implementatie die gevoelige gegevens beschermt door encryptie toe te passen tussen de switch en de client pc.

MedianetCisco medianet zorgt voor detectie en optimalisatie van video en video- endpoints. Daarnaast zorgt medianet voor de toewijzing en prioritisering van netwerkbronnen, zodat videobeelden naadloos zijn over te brengen vanaf ieder willekeurig apparaat naar een ander, bijvoorbeeld via TelePresence naar een laptop of mobiele telefoon. Medianet 1.0 wordt nu ondersteund op de nieuwe Catalyst fixed switches en Cisco ISR G2 routers.

De nieuwe Fixed Switching-producten bestaan uit:

Cisco Catalyst 3750-X en 3560-X: deze stapelbare stand-alone switches leveren hoge switching-prestaties met 10GigE, volledige PoE+ op alle poorten en een flexibele smart uplink module. Cisco introduceert bovendien StackPower, een stroom-interconnect-technologie die voor stroomherstel zorgt voor meerdere Catalyst 3750-X switches. Met StackPower kan de stroomtoevoer van een tot vier switches als gedeelde resource worden ingedeeld. Indien de stroom uitvalt, blijft er stroom beschikbaar voor bedrijfskritische applicaties terwijl tegelijkertijd de stroom wordt afgesloten van apparaten die een lagere prioriteit hebben. Eén 1100-watt stroomvoorziening kan zo stroom bieden aan vier switches en de kritische endpoints die ermee verbonden zijn, waardoor bedrijfscontinuïteit kan worden gegarandeerd.

Cisco Catalyst 2960-S: met de introductie van de Catalyst 2960-S levert Cisco meer toegangsopties en prestaties dan voorheen om klanten te voorzien van schaalbaarheid, herstelopties en beveiliging. De Catalyst 2960-S levert FlexStack Stacking voor hogere beschikbaarheid en prestaties, 10GigE uplinks, volledige PoE op iedere poort plus ondersteuning voor PoE+ en de complete Cisco EnergyWise mogelijkheden. Daarnaast is het 2960-S platform geoptimaliseerd waardoor het 50 procent minder stroom verbruikt.

De nieuwe routerfunctionaliteit bestaat uit:

Cisco Integrated Services Router G2 3900 E-series: de Cisco ISR G2 is in oktober vorig jaar geïntroduceerd als de nieuwe generatie enterprise router, geschikt voor rich-media applicaties en virtualisatiediensten. Deze router is energie-efficiënt en is geïntegreerd met hoogwaardige beveiliging. Cisco kondigt aan dat de ISR G2 productlijn nu drie keer hogere prestaties biedt en dat de router onder meer is uitgerust met mogelijkheden voor het gebruik van hoge prestatie video-applicaties. Daarnaast levert de router kostenbesparingen op voor bedrijven die veel op afstand werken.

ASR 1000 Software Release 6: deze nieuwe release biedt nieuwe beveiligingsfunctionaliteit, unified communications en beheermogelijkheden om klanten grenzeloze diensten te bieden over het WAN. Daarnaast maakt Smart Call Home onderdeel uit van de ASR 1000 wat de betrouwbaarheid van het platform verhoogt.

Jack Niesen, Systems Engineer Manager bij Cisco Nederland en verantwoordelijk voor Borderless Networks: "Communicatie, samenwerking en entertainment worden steeds digitaler en raken meer met elkaar verbonden. Dit belast netwerken niet alleen meer; het verandert ze ook. Cisco's core netwerk-business, inclusief de Catalyst 2000- en 3000-families, bevinden zich in de kern van deze verandering. Switching en routing zijn de basis voor innovatie die een nieuwe generatie internet tot gevolg heeft. Het is Cisco's strategie meer waarde te leveren binnen het core netwerkaanbod en klanten zo een samenhangende IT-architectuur te bieden om dit nieuwe internet te ondersteunen."