Geavanceerde platform is ontworpen voor nieuwe video, mobiele en datacenter- of cloud-diensten

CRS-3_13509_230_163_1

Amsterdam, 10 maart 2010 – Cisco kondigt het Cisco CRS-3 Carrier Routing Systeem (CRS) aan, dat is ontworpen om te dienen als basis voor de volgende generatie internet. Cisco’s CRS-3 zet een nieuwe standaard voor de groeiende hoeveelheid IP-verkeer, dat wordt veroorzaakt door de snelle toename van videotransmissie, het gebruik van mobiele apparaten en nieuwe online diensten. Het nieuwe systeem zal breedbandcommunicatie en de entertainmentindustrie ingrijpend veranderen, dankzij de mogelijkheid nieuwe diensten voor consumenten te ontwikkelen, nieuwe inkomstenbronnen voor service providers te ontwikkelen en nieuwe manieren voor samenwerken.

De snelheid

De Cisco CRS-3 heeft drie keer zoveel capaciteit als het Cisco CRS-1 Carrier Routing System, met maximaal 322 Terabits per seconde. Dat komt overeen met het downloaden van de hele gedrukte collectie van de Library of Congress in iets meer dan een seconde. Met de Cisco CRS-3 kan iedere inwoner van China gelijktijdig een video-oproep doen en kan elke film ooit gemaakt in minder dan vier minuten worden gestreamd. De Cisco CRS-3 kan twaalf keer zoveel IP-verkeer verwerken als andere core routers in de industrie.

Intelligente core en datacenter cloud-diensten

Het nieuwe Cisco Data Center Services System is sterk verbonden met de Cisco CRS-3, de Cisco Nexus-producten en Cisco Unified Computing Systeem (UCS), waardoor unified service delivery van cloud-diensten mogelijk is. Deze intelligentie ondersteunt ook carrier-grade IPv6 (CGv6) en core IP / MPLS-technologieën. Deze maken nieuwe Internet Protocol Next-Generation Networks (IP NGN) mogelijk, die de benodigde efficiëntieverbeteringen bieden om de snelgroeiende cloud-markt bij te houden. Andere specificaties zijn:

  • Network Position System (NPS) - biedt laag 7 applicatie-informatie voor snellere toegang tot relevante content. Dit resulteert in een verbeterde ervaring voor de consument en zakelijke omgeving, terwijl de kosten verminderen.
  • Cloud Virtual Private Network (VPN) voor Infrastructuur as a Service (IAAS) - stelt 'pay-as-you-go' in staat voor rekencentra, datacenters en netwerkbronnen door het automatiseren van de onderlinge datacenter-connecties op de Cisco CRS-3 en de Cisco Nexus ten behoeve van Cisco’s UCS.

Flow Array Processor

De Cisco CRS-3 wordt aangedreven door de nieuwe Cisco Flow Array Processor, die de kracht van zes chips verenigt tot een werkende chip. Dit biedt ongekende mogelijkheden voor de nieuwe dienstverlening en het verwerken van rekenkracht. Deze processor levert vermogens tegen een fractie van het energieverbruik, die minder presterende chipsets nodig hebben. De Cisco Flow Array chipset is geheel opnieuw ontworpen om het nieuwe systeem schaalbaar te maken met het toenemende IP-verkeer door de veeleisende toepassingen en miljarden apparaten, die zowel bedrijven als consumenten in het Zettabyte-tijdperk inzetten.

Besparingen

De Cisco CRS-3 biedt aanzienlijke operationele kostenbesparingen door onder andere tot 60 procent op energieverbruik te besparen ten opzichte van concurrerende platformen. Met Cisco CRS-3 besparen organisaties tevens op de kapitaaluitgaven en beschermen ze eerdere investeringen in Cisco CRS-1 met een eenvoudige upgrade. Door hergebruik van bestaande chassis, route processors, ventilatoren en energie te combineren met nieuwe lijnkaarten en bekabeling ontstaan nieuwe mogelijkheden in het platform.

Pilot

Tijdens 's werelds eerste test van de 100 Gigabit backbone-netwerktechnologie heeft AT&T de Cisco CRS-3 succesvol uitgerold in zijn netwerk. Dankzij deze test is de grootste service provider ter wereld in staat een groeiend aantal geavanceerde diensten voor zowel consumenten als zakelijke klanten, zowel vast als mobiel, te ondersteunen.

Michiel Panders, Commercieel Directeur Service Providers van Cisco Nederland: "De volgende generatie internet komt eraan en service providers, zoals AT&T, zullen spectaculaire nieuwe toepassingen op het gebied van video, mobiel, datacenter en cloud-diensten aanbieden. We zijn ervan overtuigd dat de Cisco CRS-3 hierin een cruciale rol zal spelen. Als basis voor de meest intelligente en geavanceerde breedbandnetwerken is de Cisco CRS-3 goed gepositioneerd om voort te borduren op het succes van de Cisco CRS-1 en de nieuwe router van de toekomst te worden."