Cisco’s veilige ‘borderless’ netwerkarchitectuur verbindt werknemers vanaf iedere plek, met ieder device
CeBIT, Hannover / Amsterdam, 2 maart 2010 – Cisco pakt de huidige zakelijke beveiligingsuitdagingen aan met een nieuwe architectuur die gebruikers eenvoudig en veilig toegang geeft tot informatie vanaf ieder apparaat en iedere locatie. Het bedrijf kondigt de Cisco Secure Borderless Network-architectuur aan die zakelijke beveiliging verandert op vier belangrijke gebieden: zakelijke endpoints (mobiel of vast), de ‘internet-edge’, het datacenter en beleid dat rekening houdt met context en locatie.

De eerste aankondiging binnen deze architectuur is de Cisco AnyConnect Secure Mobility-oplossing. Daarnaast breidt het Cisco TrustSec uit waardoor organisaties over meer gedetailleerde identiteitscontrole binnen het beveiligingsbeleid kunnen beschikken en continue beveiliging en bescherming wordt gegarandeerd. Dit is vooral belangrijk omdat werknemers steeds mobieler worden en nieuwe vormen van webgebaseerde samenwerking en communicatie gebruiken, waarbij traditionele beveiliging ontoereikend is.

AnyConnect Secure Mobility

AnyConnect Secure Mobility integreert functionaliteit van de Cisco AnyConnect Secure Mobility Client, de Cisco IronPort S-serie Web Security Appliance en de Cisco Adaptive Security Appliance-firewall. De oplossing maakt gebruik van de nieuwe generatie Remote Access, geavanceerde webbeveiliging en mogelijkheden om bedreigingen op te sporen, en biedt bedrijven de mogelijkheid hun bedrijfsbeleid en controles uit te breiden naar mobiele gebruikers.

Specifieke verbeteringen binnen Cisco AnyConnect:

  • Naadloze, continu beschikbare, beveiligde verbinding
  • Automatische security gateway-detectie
  • Detectie betrouwbare netwerken
  • Veilige toegang tot applicaties voor zowel beheerde als onbeheerde apparaten

Specifieke verbeteringen binnen Cisco IronPort Web Security Appliance:

  • Applicatie zichtbaarheid en uitgebreide controle
  • SaaS toegangscontrole
  • Verbeterde bescherming tegen bedreigingen
  • Unified veiligheidsbeleid en rapportage binnen en buiten de organisatie

In de toekomst zal AnyConnect Secure Mobility wellicht worden uitgebreid met een hybride uitvoering die wordt geleverd via de Cisco IronPort S-serie appliances en cloudgebaseerde beveiliging via Cisco ScanSafe. Door het endpoint, het netwerk en de cloud binnen één oplossing te combineren, biedt Cisco organisaties ongeëvenaarde flexibiliteit en schaalbaarheid.

Beschikbaarheid

AnyConnect Secure Mobility is beschikbaar in het tweede kwartaal van 2010.

TrustSec

TrustSec helpt klanten om beleid, identiteit en bescherming in het netwerk op te nemen met beleidgebaseerde toegangscontrole, identiteitsbewuste netwerken en data-integriteit en –vertrouwelijkheid. Met Cisco TrustSec kunnen klanten hun draadloze netwerken beter beschermen dankzij vereenvoudigd beheer van beveiligingsbeleid en toegangscontrole, voor veilige samenwerking. De Cisco TrustSec-oplossing is nu uitgebreid met Cisco Network Admission Control (NAC) en Cisco Identity-Based Networking Services (IBNS).

Beschikbaarheid

De extra mogelijkheden binnen Cisco TrustSec zijn beschikbaar van het tweede kwartaal in 2010.