Amsterdam, 4 februari 2010Cisco heeft op 23 januari 2010 zijn tweede kwartaal van het fiscale jaar 2010 afgesloten. De omzet in dit kwartaal bedraagt 9,8 miljard dollar (8 procent hoger in vergelijking met het tweede kwartaal van 2009). De nettowinst van het tweede kwartaal, op basis van GAAP, kwam uit op 1,9 miljard dollar, ofwel 0,32 dollar per aandeel, een stijging van ruim 23 procent ten opzichte van de winst per aandeel in het tweede kwartaal van 2009. Op basis van non-GAAP kwam de nettowinst uit op 2,3 miljard dollar. Dat is 25,3 procent hoger dan de winst in het zelfde kwartaal een jaar eerder (1,9 miljard dollar). De nettowinst per aandeel op basis van non-GAAP bedroeg 0,40 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dat 0,32 dollar per aandeel; een stijging van 25 procent.

John Chambers, Chairman en CEO van Cisco zegt over de resultaten: "De uitstekende resultaten van het tweede kwartaal hebben onze verwachtingen overtroffen. We zien dit dat als een duidelijke indicatie dat we de tweede fase van het economisch herstel betreden. Tijdens dit kwartaal zagen we een versnelling over de hele linie met als gevolg een verbetering van onze activiteiten in bijna alle gebieden."

"We zijn ervan overtuigd dat onze strategie van investeren tijdens de economische neergang en onze focus op innovatie, operational excellence en productiviteit ons momentum en onze groei in de markt stimuleren. We zien dat verbetering van de wereldeconomie aanhoudt en onze klanten hun investeringen in technologie blijven verhogen. Vanuit dat oogpunt zijn wij van mening dat we goed gepositioneerd zijn, zowel geografisch, als in onze klantsegmenten en in onze belangrijkste productcategorieën."