Amsterdam, 25 januari 2010 – Bart Sweerman is benoemd tot directeur van Cisco's Internet Business Solutions Group (IBSG) in Europa. In zijn nieuwe functie zal hij leiding geven aan het Europese strategische consulting-team van Cisco. Dit team is gespecialiseerd in het begeleiden van directieleden van grote ondernemingen bij het toepassen van internettechnologie om daarmee productiviteit te verhogen en innovatie te stimuleren.

Bart Sweerman heeft meer dan 15 jaar ervaring in strategie-consulting en was de laatste negen jaar werkzaam binnen de consultancytak van Cisco. In zijn laatste functie gaf hij leiding aan het IBSG-team in de Benelux, Frankrijk en de Mediterrane regio. Hij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van Cisco's visie op focusgebieden als Web 2.0 en duurzaamheid.

In zijn nieuwe functie rapporteert Sweerman aan Gary Bridge, senior vice president van Cisco’s Internet Business Solutions Group. Daarnaast zal hij toetreden tot het European Markets Executive Leadership Team, dat onder leiding staat van Chris Dedicoat, President Cisco Europa.

Bart Sweerman: "De Internet Business Solutions Group neemt een belangrijke positie in bij het uitzetten van de koers van Cisco. Met ons team gaan we na welke toegevoegde waarde de meest innovatieve technologieën kunnen bieden voor ondernemingen en, breder, de samenleving, en hoe deze technologieën succesvol kunnen worden ingezet. Bij de ontwikkeling van oplossingen als de 'teledokter' en 'het nieuwe werken' staat Cisco IBSG aan de basis. Ik kijk ernaar uit hieraan sturing te geven voor de Europese markt."

Als onderdeel van het Connected Urban Development (CUD)-programma werkt Cisco IBSG momenteel aan diverse internationale projecten die erop zijn gericht om steden wereldwijd te helpen optimaal gebruik te maken van innovatieve ICT-oplossingen. Voorbeelden van Nederlandse CUD-projecten, uitgevoerd in samenwerking met onder andere de gemeente Amsterdam, zijn de Smart Work Centers, professionele werkomgevingen op strategische locaties waarmee productiviteitsverlies door reizen en files kan worden voorkomen, en de Amsterdamse Urban EcoMap, die inzicht geeft in de CO2-uitstoot in verschillende wijken van de stad. Daarnaast werkt IBSG aan projecten op het gebied van slim energiemanagement of ‘smart grid’, zoals de pilot die recent door Nuon, IBM en Cisco in Amsterdam werd gestart.