Amsterdam, 11 januari 2010 – Op Networkers tijdens Cisco Live!, dat van 25-28 januari 2010 plaatsvindt in Barcelona, reikt Cisco de Innovation Awards uit aan zeven Europese bedrijven die buitengewone prestaties hebben geleverd in de ontwikkeling en implementatie van innovatieve oplossingen en technologieën. Er bevinden zich drie Nederlandse bedrijven onder de 21 genomineerden: Defensie C2 Support Center voor de mobility award, InTouch voor de SP service offering award en Niscayah/Electrabel voor de video solutions award. De finale vindt plaats tijdens een diner op 26 januari 2010 tijdens Networkers.

Michel Schaalje, Technisch Directeur bij Cisco: "Vanuit Nederland hebben we drie cases voorgedragen die allemaal zijn doorgedrongen tot de finale. We mogen als team samen met onze partners dan ook trots zijn op de erkenning dat er veel technologische innovatie op Nederlandse bodem heeft plaatsgevonden."

Defensieproject mobiele netwerken

Defensie C2 Support Center is genomineerd voor het meest innovatieve mobiliteitsproject van het jaar. De Nederlandse Defensie loopt voorop met een volledig IP-gebaseerd netwerk. Cisco heeft samen met Defensie gewerkt aan een oplossing voor ad hoc networking. Hiertoe zijn voertuigen van Defensie onder meer uitgerust met een Cisco Mobile Access Router en Cisco's Ad-Hoc Mobility Protocol, waardoor een van de meest urgente problemen kan worden aangepakt: het delen van informatie (bijvoorbeeld posities) tussen rijdende voertuigen tijdens militaire missies met wisselende organisatiesamenstellingen.

Service Provider-project InTouch

InTouch, leverancier van managed services op het gebied van ICT-infrastructuren, is genomineerd voor het meest innovatieve SP Service Offering-project van het jaar. Aan Grontmij levert InTouch een Service Delivery Platform (SDP), een flexibele en beschikbare infrastructuur op basis van end-to-end Multi Protocol Label Switching (MPLS) als service. De modulaire opzet van het Service Delivery Platform zorgt voor een gestandaardiseerde en flexibele omgeving die zo’n 200 vestigingen in verschillende landen, met ieder hun eigen heterogene omgevingen, met elkaar verbindt. Het Service Delivery Platform sluit aan op de manier waarop kennismedewerkers met elkaar willen samenwerken, met op ieder moment en vanaf iedere plek veilige toegang tot relevante bedrijfsinformatie, systemen en services. Door de modulaire opzet is het voor Grontmij eenvoudig om snel en kostenefficiënt nieuwe services, nieuwe medewerkers en zelfs nieuwe bedrijven te integreren. De oplossing van InTouch maakt de transitie mogelijk van een traditionele ICT-omgeving naar een gedistribueerde omgeving en biedt een gefaseerde weg naar Cloud Computing.

Videobewakingsproject Niscayah/Electrabel

Beveiligingsleverancier Niscayah en energieleverancier Electrabel zijn genomineerd voor het meest innovatieve video solutions project. Electrabel bouwt een nieuw energiebedrijf in de Rotterdamse haven waarvoor een betrouwbare fysieke beveiligingsoplossing noodzakelijk is, zowel gedurende de bouw, als op het moment dat het bedrijf operationeel is. Cisco heeft in samenwerking met Niscayah een beveiligingssysteem ingericht, volledig gebaseerd op IP. Toegangscontrole en beheer zijn hierbij geïntegreerd met videosurveillance, indringersalarmering en intercomsystemen, waarbij alle systemen draaien op Cisco's routers en switches. Voor de videosurveillance en toegangsmanagement wordt gebruik gemaakt van de nieuwste Cisco-technologie met o.a. high definition camera’s en deurcontrollers die direct op het netwerk gekoppeld zijn. Het hele systeem draait op Cisco Physical Access Manager software. Er is dus sprake van 100 procent integratie tussen het netwerk, de hardware en software en de fysieke beveiligingsoplossingen.

Categorieën

In totaal worden in zeven categorieën Innovation Awards uitgereikt:

  • Most Innovative Data Centre Project of the Year
  • Most Innovative Mobility Project of the Year
  • Most Innovative SP Service Offering of the Year
  • Most Innovative UC and Collaboration Project of the Year
  • Most Society Impacting Network of the Year
  • Most Innovative Business Video Project of the Year
  • Most Innovative Green Project of the Year