Amsterdam, 16 december 2009Cisco ondersteunt de Serious Request-actie van 3FM door het technische netwerk te leveren voor het Glazen Huis, dat het middelpunt vormt van de actie. In dit huis, dat op de Grote Markt in Groningen staat, verblijven drie dj’s van 18 tot 24 december om geld in te zamelen voor de strijd tegen malaria.

In samenwerking met het Rode Kruis zet 3FM zich voor de zesde keer in voor een stille ramp. Dit jaar vraagt 3FM Serious Request aandacht voor malaria. Ook Cisco levert op continue basis een bijdrage aan diverse goede doelen. Dit is de derde keer dat Cisco het IT-netwerk voor het Glazen Huis verzorgt. Naast de netwerkapparatuur stelt Cisco apparatuur beschikbaar voor het verzenden van de broadcast-videobeelden over IP. De videobeelden worden in Groningen via een encoder omgezet van video naar IP, naar Hilversum verzonden, en in Hilversum via een decoder weer omgezet van IP naar broadcast-video, en vervolgens uitgezonden.

Coks Stoffer, Algemeen Directeur, Cisco. “We werken nu voor het derde jaar samen met het Rode Kruis aan dit initiatief van 3FM. Het netwerk vormt een essentieel onderdeel van de actie, omdat veel verzoeken voor het aanvragen van plaatjes per e-mail binnen komen. Aangezien netwerken onze expertise zijn, leveren we graag de apparatuur, maar ook de expertise. Wij vinden het belangrijk dat onze mensen ook iets teruggeven aan de samenleving.”

De drie dj’s zijn van 18 tot 24 december 24 uur per dag te volgen op de radio en online. Op de website kun je de uitzendingen vanuit het Glazen Huis niet alleen te beluisteren, maar zijn alle bekende bezoekers aan het huis ook live te bekijken.