Amsterdam, 11 december 2009 - Cisco viert deze week zijn 25ste verjaardag met een oproep aan alle medewerkers om vrijwilligerswerk te verrichten. Voorzitter en CEO John Chambers nodigde iedere Cisco-werknemer uit om vier uur van zijn werktijd als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan zijn of haar lokale gemeenschap. Het doel is in totaal 200.000 uur aan vrijwilligerswerk te verrichten aan de samenleving wereldwijd.

Cisco is opgericht op 10 december 1984 door het echtpaar Len Bosack en Sandy Lerner, twee voormalige wetenschappers van de Stanford University. Hun inspanningen om e-mail tussen computers op verschillende netwerken mogelijk te maken, heeft geleid tot de uitvinding van de eerste multiprotocol router. Deze doorbraak speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van het internet. Waren er in 1984 slechts duizend 'hosts' aanwezig op het internet, nu tellen we meer dan 1,7 miljard internetgebruikers wereldwijd.

Sinds zijn oprichting is Cisco gegroeid van 2 medewerkers met een product naar een organisatie met 63 duizend medewerkers, werkzaam in 200 vestigingen met vijftig productlijnen. Nu vijfentwintig jaar later en meer dan 7.000 patenten verder, weet Cisco als geen ander wat de impact van netwerktechnologie is op de veranderende wereld.

De betrokkenheid van Cisco blijft niet beperkt tot technologisch innovatie. Al vanaf de oprichting is Cisco nauw betrokken bij de samenleving. Zo heeft de organisatie de laatste tien jaar meer dan een miljard dollar geïnvesteerd in onderwijs, sociale integratie en initiatieven voor economische ontwikkeling en hebben Cisco-medewerkers sinds 2001 bijna een miljoen uur aan vrijwilligerswerk besteed.

"Ik kan me geen betere manier bedenken voor het vieren van Cisco's 25ste verjaardag, dan de talenten van onze medewerkers in te zetten voor een nuttige bijdrage aan de samenleving", zegt John Chambers. "Het is niet alleen onze core-business mensen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken, het is tevens de kern van onze waarden. De komende 25 jaar zal de rol van het netwerk nog belangrijker worden. We zien het netwerk als de motor voor groei, innovatie en productiviteit in sectoren als gezondheidszorg, onderwijs en energie."