Amsterdam, 2 december 2009 - Cisco kondigt een nieuwe vorm aan van technische ondersteuning voor presales partners. Hiervoor heeft Cisco een nieuwe dienst ontwikkeld voor de vervanging van hardware, voor partners actief in de kleine zakelijke markt. Daarnaast maakt Cisco bekend zijn portfolio voor kleine ondernemingen uit te breiden met nieuwe en verbeterde netwerk-, beveiligings- en samenwerkingsoplossingen. Daarnaast zet Cisco zijn financieringsprogramma's voort voor ondersteuning van zowel partners als kleinere ondernemingen.

Service en Support

Cisco breidt de technische ondersteuning voor presales partners en de dienstverlening voor hardware-vervanging uit om partners te helpen in de verkoop, levering, installatie en ondersteuning van Cisco Small Business-oplossingen.

 • Cisco Partner Design Support biedt gratis hulp aan partners tijdens het ontwerp, de installatie en configuratie, zodat voor iedere klant afzonderlijk de best passende oplossingen worden ontwikkeld en geïmplementeerd.
 • Cisco Small Business Pro Rapid Replacement Service zorgt voor vervanging van hardware binnen vier uur, plus 24 uur per dag technische ondersteuning en dekking voor Cisco Small Business Pro-producten. Hiermee zijn partners in staat snel problemen van hun klanten op te lossen met minimale downtime.

Uitbreiding MKB-portfolio

Met meer dan 600 netwerk-, beveiligings- en communicatieproducten voor kleinere bedrijven heeft Cisco het breedste portfolio van de industrie voor de MKB-markt. De uitbreiding bevat onder andere de volgende nieuwe en verbeterde technologieën voor het verbinden, beveiligen en communiceren van en tussen kleinere ondernemingen:

 • Cisco AP 541N: het eerste 802.11n dual-band clustering access point voor kleine bedrijven om veilig en betrouwbaar draadloos te werken.
 • Cisco MonitorView: nieuwe toepassing in de Cisco Configuration Assistant, waarmee live streaming video van Cisco Small Business beveiligingscamera's op de SPA 525G Cisco IP-telefoon kan worden ontvangen en weergegeven.
 • Cisco VPN-ondersteuning voor de Cisco IP Phone SPA 525g: nieuwe VPN-software voor de Cisco IP Phone SPA 525G, waarmee medewerkers van kleine bedrijven overal onderweg eenvoudig een veilige verbinding kunnen maken met het bedrijf over bijna elke breedbandverbinding.
 • Cisco SA 500 Series Security Appliances: alles-in-een beveiligingsoplossing, die het netwerk en de kritische data van een kleine organisatie beschermt terwijl werknemers verbinding maken met het bedrijfsnetwerk. Deze oplossing is uitgebreid met de volgende functies:
  • Intrusion Prevention System (IPS): controleert het netwerk op schadelijke of ongewenste activiteiten en blokkeert of voorkomt deze automatisch.
  • Cisco ProtectLink Gateway: blokkeert aanvallen via een gehoste service die anti-spam, anti-phishing, content filtering en Web Reputation-monitoring integreert.
  • Cisco ProtectLink Endpoint: breidt bescherming uit voor Windows-pc's en voorkomt dat gebruikers toegang krijgen tot het internet als de beveiliging niet up-to-date is.
 • Cisco Hosted Small Business Communications: Complete hosted IP-telefoniedienst voor kleinere bedrijven. De oplossing omvat de nieuwe Cisco SRP 500 serie Service Ready Platforms, Cisco switches en IP-telefoons, die allemaal naadloos samenwerken.
 • Smart Business Communications System (SBC's) Release 2.0: de nieuwe versie ondersteunt tot 100 gebruikers, zodat de oplossing eenvoudig kan meegroeien met de organisatie.

Partner Profitability Programma

Cisco blijft investeren in partnerprogramma's omtrent winstgevendheid en financiering voor kleine zakelijke partners.

 • Het Small Business Partner Development Fund (PDF) programma, een driemaandelijkse betaling aan gekwalificeerde partners gebaseerd op hun aankopen van Cisco Small Business-producten, is beschikbaar voor verschillende resellers in de kleinzakelijke markt.
 • Cisco Capital biedt uitstel van betaling en diverse financieringsmogelijkheden, waaronder nul procent-financiering voor gekwalificeerde partners en kleine bedrijven. In Europa is Cisco EasyLease met nul procent financiering uitgebreid voor alle Cisco-producten en-oplossingen met een maximale omvang van een deal van maximaal 250.000 euro.