Amsterdam, 30 november 2009 - Bob Stemmerik is benoemd tot Directeur Datacenterarchitecteur voor Cisco in de Noord-regio. Samen met zijn team van product sales specialisten is hij verantwoordelijk voor de go-to-market-strategie voor datacenter- en virtualisatieoplossingen voor de regio Noord-Europa.

Bob Stemmerik heeft meer dan 25 jaar IT-ervaring en was de laatste tien jaar reeds werkzaam binnen Cisco in verschillende functies. De laatste drie jaar was hij wereldwijd verantwoordelijkheid voor de fysieke datacentra van Cisco en nauw betrokken bij de operationele en transformationele strategie. Daar heeft hij tevens ervaring opgedaan in Managed Services modellen en implementatietrajecten.

Bob Stemmerik: "Na ruim 25 jaar in diverse technische functies actief te zijn geweest, maak ik nu de stap naar de verkooporganisatie. Deze praktijkervaring stelt mij in staat om de positionering van Cisco's datacenteroplossingen naar een hoger niveau te tillen. We spelen hiermee nog beter in op de klantsituatie en kunnen vanuit de praktijkervaring sturen."

In zijn nieuwe functie zal Bob Stemmerik zich met name toeleggen op de ontwikkeling en uitvoering van de datacenter- en virtualisatiestrategie. Daarnaast zal Stemmerik relaties onderhouden met de grote accounts en nauw samenwerken met de belangrijkste Virtualization Next Generation Channel Partners.

Niels Furu, Vice President voor Cisco North: "Bob Stemmerik heeft de afgelopen jaren uitgebreide kennis opgebouwd van infrastructuren, hosting en datacenters. Zijn technische expertise in combinatie met zijn kennis van de impact die keuzes op datacentergebied hebben op de bedrijfsvoering, maken hem tot een uitstekende aanvulling voor ons team."

Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland: “Datacenterarchitectuur is, naast collaboration, een belangrijk speerpunt in de strategie van Cisco. Bob Stemmerik heeft bewezen een zeer ervaren kracht te zijn op dit gebied. Vanuit zijn praktijkervaring en zijn visie is hij de juiste persoon om deze belangrijke markt voor Cisco een extra impuls te geven. Juist in Nederland waar datacenters een steeds groter strategisch belang innemen, is Bob Stemmerik's benoeming van grote waarde."