Overal toegang tot beveiligingsinformatie met Cisco Security Intelligence Operations
Amsterdam, 24 november 2009 - Cisco kondigt Cisco SIO To Go aan, een gratis iPhone applicatie. Hiermee hebben iPhone-gebruikers Cisco Security Intelligence Operations (SIO) in eigen hand en overal toegang tot een schat aan informatie over netwerkbedreigingen. De Cisco SIO iPhone-applicatie biedt gebruikers de mogelijkheid veiligheidssignaleringen te personaliseren en alleen die bedreigingen te tonen, die van invloed kunnen zijn op hun netwerk.

In een Borderless Networks-architectuur is het mogelijk overal betrouwbaar en naadloos aan te sluiten op het netwerk met ieder gewenst apparaat. Deze vrijheid verandert de manier waarop IT-afdelingen werken en vraagt om het veiligstellen van de integriteit van het netwerk, zeker met de steeds verdergaande automatisering en groeiende stroom real-time gegevens. De nieuwe Cisco SIO To Go iPhone-applicatie waarschuwt IT-personeel op efficiënte wijze, waardoor ze tijdig kunnen reageren op bedreigingen die hun activiteiten kunnen beïnvloeden.

Cisco SIO To Go iPhone

De Cisco Security IntelliShield Alert Manager Service in de SIO-applicatie informeert, beschermt en stelt gebruikers in staat direct te reageren op signaleringen en bedreigingen voor het netwerk. De applicatie biedt vroegtijdige en intelligente waarschuwing van zwakke plekken in de beveiliging, en Cisco-oplossingen voor snelle verlaging van de risico's. Het Cisco IronPort SenderBase Security Network zorgt voor verificatie van email en websites gebaseerd op unieke IP- en URL-adressen.

Marie Hattar, Vice President Network Systems Solutions Marketing, Cisco: "Overal toegang tot bedrijfsapplicaties en informatie is essentieel voor de manier waarop het bedrijfsleven tegenwoordig opereert. Medewerkers moeten overal veilig verbinding kunnen maken met hun zakelijke netwerk, ongeacht het apparaat dat zij gebruiken. Met de nieuwe Cisco SIO To Go iPhone-applicatie zetten we een belangrijke stap in de realisatie hiervan. Het verbetert de manier waarop IT-afdelingen worden gewaarschuwd voor bedreigingen."

Cisco Security Intelligence Operations

De geavanceerde beveiligingsinfrastructuur identificeert, analyseert en vermindert het risico van dreigingen. Cisco SIO bestaat uit drie onderdelen:

  • Cisco SensorBase: 's Werelds grootste monitoring-netwerk van bedreigingen. Het omvat telemetrie-gegevens van wereldwijde bedreigingen, afkomstig van verschillende Cisco-apparaten en diensten. Bronnen voor SensorBase omvatten meer dan 700.000 door Cisco uitgerolde beveiligingstoepassingen, Cisco IntelliShield, een database voor bedreigingen gebaseerd op 40.000 kwetsbaarheden en 3300 IPS signatures, en meer dan 600 informatiebronnen van andere partijen, die meer dan 500 track feeds en 100 security nieuws-feeds 24 uur per dag bijhouden.
  • Cisco Threat Operations Center: Een wereldwijd team van meer dan 500 security-analisten, die 24 uur per dag onderzoek doen naar bedreigingen. Daarnaast maken ze gebruik van geautomatiseerde systemen die op intelligente wijze de te nemen acties signaleren.
  • Dynamic updates: Real-time updates, die beveiligingsoplossingen automatisch informeren, en best-practice aanbevelingen voor het traceren en analyseren van bedreigingen, die uiteindelijk bijdragen aan een algehele veiligheid van de organisatie.

Prijzen en Beschikbaarheid

De Cisco SIO iPhone-applicatie is gratis en zal binnenkort beschikbaar zijn in de Apple iTunes Store.