Cisco introduceert nieuwe oplossingen voor TelePresence, unified communications, enterprise social software en hosted email
Amsterdam, 09 november 2009 - Cisco introduceert een aanzienlijke uitbreiding van zijn collaboration-portfolio. Het nieuwe aanbod combineert de voordelen van video- en spraakcommunicatie en real-time interactie, zodat een natuurgetrouwe, persoonlijke manier van samenwerking tot stand komt tussen bedrijven onderling, via diverse media en apparaten. Daarnaast kondigt Cisco aan twee nieuwe markten te betreden met zijn nieuwe enterprise social software en hosted e-mailoplossingen.

De nieuwe en interoperabele TelePresence-, unified communications- en Cisco WebEx-oplossingen maken gebruik van de kracht van het netwerk om samenwerking binnen en tussen bedrijven te vergemakkelijken. Gebruikers hebben met de nieuwe oplossingen snel toegang tot de juiste expertise en informatie en zijn eenvoudig verbonden met de juiste mensen via ieder gewenst medium, zowel binnen als buiten de firewall. Daarnaast worden medianets beter ondersteund, netwerken geoptimaliseerd voor video- en spraakcommunicatie. Hiermee verbetert de samenwerkingservaring op zowel vaste als mobiele devices.

De nieuwe Cisco TelePresence en unified communications-oplossingen:

  • Cisco TelePresence WebEx Engage: een eenvoudige planningsoplossing waarmee met een druk op de knop videoconferencing tussen Cisco TelePresence en Cisco WebEx-conferencing wordt gestart. Het combineert de hoge! kwaliteit van Cisco TelePresence en het brede bereik van Cisco WebEx Meeting Center.
  • Cisco TelePresence Directory: een overzicht van locaties, organisaties en personen met toegang tot Cisco TelePresence. De gids is voorzien van een virtuele assistent voor het plannen van bijeenkomsten in een van de ruim 1200 ruimtes met TelePresence bij de meer dan 80 klanten die Telepresence gebruiken voor videovergaderen tussen bedrijven onderling.
  • Cisco Intercompany Media Engine: verbindt gebruikers en groepen medewerkers van verschillende bedrijven over een IP-netwerk, zonder dat hun netwerken met elkaar zijn verbonden. Het verhoogt de netwerkefficiëntie en vermindert de kosten. Het biedt service providers de mogelijkheid nieuwe business-to-business-communicatiediensten, gedifferentieerde netwerkmogelijkheden en uitgebreid managed services te bieden.
  • Cisco Unified Com! munications System 8.0: bevat geïntegreerde! Internet Protocol (IP)-applicaties, die een breed scala aan apparaten ondersteunen, waaronder Cisco's nieuwe video- en WiFi-enabled IP-telefoons en smartphones via Cisco Unified Mobile Communicator. Hierdoor hebben gebruikers de keus om Cisco UC 8.0 op locatie, on-demand, of hybride te gebruiken.

Mail, messaging en presence-oplossingen

  • Cisco WebEx Mail: een nieuwe gehoste e-mailoplossing geschikt voor Microsoft Outlook, die mobiele apparatuur ondersteunt en beschikt over browser-onafhankelijk AJAX web 2.0 toegang. Met behulp van de PostPath technologie heeft Cisco WebEx Mail een zeer schaalbare infrastructuur, waardoor de grootte van de mailbox niet langer een beperking is. Cisco WebEx Mail is on-demand, in hoge mate beschikbaar en maakt een einde aan de nadelen van intern e-mailbeheer.
  • Door gebruik te maken van de technologie die is opgedaan bij de overname van Jabber, heeft Cisco de XMPP-standaard geïntegreerd in zijn collaboration-portfolio. XMPP is een open standaard die bijdraagt aan een grotere interoperabiliteit tussen gebruikers, apparaten en applicaties.

Enterprise social software

  • Cisco Show and Share: een social videosysteem, waarmee zeer veilige videogemeenschappen kunnen worden gecreëerd voor het delen van ideeën en kennis. Het verbetert samenwerking via videocommunicatie en verpersoonlijkt de communicatie tussen klanten, medewerkers en studenten met user-generated content. Andere functies zijn het opnemen, bewerken en delen van video met commentaar, beoordelingen, tagging en RSS-feeds en spraak-naar-tekst transcripten.
  • Cisco Enterprise Collaboration Platform: een uitgebreide en zeer veilige social software-applicatie, waarmee persoonlijke profielen naar eigen wens kunnen worden aangepast. Het omvat een corporate directory en een rijke set van social networking-mogelijkheden, waarmee al doende teams en communities kunnen worden opgezet. Het platform integreert bestaande applicaties en Web 2.0-inhoud.

Nieuwe Medianet-ready apparaten

Cisco introduceert drie nieuwe producten die IP-netwerken evolueren tot medianets:

  • Cisco Media Experience Engine 3500 en Cisco Media Experience Engine 5600: bieden real-time video transcoding voor het delen van content via het netwerk. Dankzij de functie spraak-naar-tekst transcriptie zijn video's toegankelijk als tekst en als website, waardoor ze makkelijk doorzoekbaar zijn.
  • Cisco Pulse: een zoekplatform, dat dynamische tagging van content biedt. Dankzij deze intelligentie kunnen gebruikers nauwkeurig de beste beschikbare deskundigen lokaliseren en hebben snel toegang tot de juiste informatie.