Eenvoudiger en veiliger samenwerken op afstand
Amsterdam, 09 november 2009 - Cisco introduceert een nieuwe versie van zijn Unified Communications plaftoms. Met Cisco's Unified Communications System Release 8.0 kunnen organisaties zonder communicatiebarrières samenwerken met partners, leveranciers en klanten door spraak, video, instant messaging en websessies te integreren. Het vernieuwde platform resulteert in kostenverlaging en verhoging van de operationele efficiency binnen organisaties en tussen organisaties onderling.

Cisco Unified Communications System 8.0 bevat geïntegreerde Internet Protocol (IP) applicaties waarmee bedrijven meer uit hun communicatie kunnen halen. Dankzij applicaties voor instant messaging, customer care, vergaderen op afstand, video en mobiele toepassingen ontstaat een geïntegreerde gebruikerservaring, die eenvoudige en efficiënte samenwerking met klanten mogelijk maakt. Het UC-platform is beschikbaar op verschillende apparaten en platformen, waardoor bedrijven profiteren van veilige en interoperabele communicatie. De nieuwe Unified Communications-oplossingen van Cisco zijn tevens geschikt voor gevirtualiseerde omgevingen. Hierdoor is het platform te gebruiken in een hybride opstelling op de locatie zelf en als dienst in de cloud.“Cisco is van mening dat in de volgende eeuw samenwerking de drijvende kracht is achter productiviteit en dat effectieve samenwerking niet mogelijk is zonder communicatie,” zegt Barry O’Sullivan, senior vice president Voice Technology Group bij Cisco. “Met de introductie van Cisco Unified Communications 8.0 veranderen we de manier waarop organisaties communiceren fundamenteel. Organisaties kunnen samenwerking gebruiken als onderscheidende factor in hun communicatie met partners, leveranciers en klanten, door gebruik te maken van middelen als vaste en mobiele telefoons tot zakelijke instant messaging, het internet en video. Hiermee wordt communiceren over de organisationele grenzen eenvoudiger."

Directe connectiviteit
Het nieuwe systeem is onder meer uitgerust met de Cisco Intercompany Media Engine. Deze verbindt gebruikers en groepen medewerkers van verschillende bedrijven over ieder IP-netwerk, zonder dat ze met elkaar zijn verbonden. Ze maken onderling gebruik van business-to-business video en high definition voice met verschillende beveiligingsniveaus.

Cisco Unified Presence 8.0 biedt dual-protocol ondersteuning voor SIP/SIMPLE en XMPP, de belangrijkste industriestandaarden voor presence en messaging op hetzelfde apparaat. Het maakt gebruik van de Jabber technologie en is een breed gebruikt persoon tot persoon, persoon-tot-applicatie, en applicatie-tot-applicatie messaging-protocol.

Ook heeft Cisco de Unified Personal Communicator 8.0 toegevoegd aan het platform. Deze multimedia desktop applicatie biedt toegang tot Cisco's Unified Communications diensten zoals geïntegreerde softphone, presence, enterprise instant messaging, visual voicemail, directory access, communications history, desk phone control en video en web conferencing. Alle oplossingen zijn uitgerust met een intuïtieve gebruikersinterface, breedband audio en high-definition video.

Verder biedt de Unified Customer Voice Portal klanten van contactcenters spraak- en video zelfbediening in een stand alone interactief voice response systeem. Het product kan ook volledig worden geïntegreerd met het contactcenter. De nieuwe versie biedt bovendien de mogelijkheid voor een courtesy callback. Klanten kunnen instellen dat zij teruggebeld worden zodra er een ! medewerker beschikbaar is, in plaats van te hoeven wachten.