Amsterdam, 5 november 2009 - Cisco heeft op 24 oktober 2009 zijn eerste kwartaal van het fiscale jaar 2010 afgesloten. De omzet in dit kwartaal bedraagt 9 miljard dollar (12,7 procent lager in vergelijking met het eerste kwartaal van 2009). De nettowinst van het eerste kwartaal, op basis van GAAP, kwam uit op 1,8 miljard dollar, ofwel 0,30 dollar per aandeel, een daling van 18,9 procent ten opzichte van de winst per aandeel in het eerste kwartaal van 2009.

Op basis van non-GAAP kwam de nettowinst uit op 2,1 miljard dollar. Dat is 15,3 procent lager dan de winst in het zelfde kwartaal een jaar eerder (2,5 miljard dollar). De nettowinst per aandeel op basis van non-GAAP bedroeg 0,36 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dat 0,42 dollar per aandeel; een daling van 14,3 procent.

John Chambers, Chairman en CEO van Cisco zegt over de resultaten: "In het vierde kwartaal zagen we een belangrijk omslagpunt waarop we in dit eerste kwartaal hebben voortgebouwd. De kwartaalresultaten laten sterke opeenvolgende groeitrends zien die tegemoet komen aan onze verwachtingen in normale economische omstandigheden of deze zelfs overtreffen. We zien de aantrekkende economie, gecombineerd met een solide uitvoering van onze groeistrategie als een ongekende mogelijkheid om meer waarde te creëren in de kern van het netwerk. Eenvoudig gezegd; wij zijn van mening dat belangrijke marktveranderingen als collaboration, virtualisatie en video de productiviteit en de vraag naar netwerkcapaciteit enorm zullen vergroten in de komende tien jaar en zich sneller ontwikkelen dan verwacht."

Voor het volledige, Engelstalige bericht zie: http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/fin_110409.html