Paul Maritz, president en CEO van VMware, Joe Tucci, president en CEO van EMC en John Chambers, Chairman en CEO van Cisco

Flexibele datacenterinfrastructuur en één aanspreekpunt voor ontwerp, service en ondersteuning
Amsterdam, 3 november 2009 - Cisco en EMC kondigen samen met VMware de Virtual Computing Environment coalition aan. De coalitie van drie vooraanstaande IT-bedrijven is gevormd om klanten de mogelijkheid te geven met een flexibelere IT-infrastructuur snel in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast kunnen zij door virtualisatie van het datacenter en de transitie naar private cloud infrastructuren de kosten voor IT, energie en vastgoed verlagen.

Hotlinks

Cisco


EMC

VMware

De Virtual Computing Environment-coalitie biedt klanten één aanspreekpunt voor het ontwerp, de service en ondersteuning van hun IT-infrastructuur. Hiermee kunnen zij versneld hun datacenter transformeren en efficiencyvoordelen realiseren die zowel hun operationele kosten als investeringen verminderen. Organisaties hoeven hierdoor niet langer te kiezen tussen best-of-breed technologieën of te schakelen tussen verschillende leveranciers voor een totaaloplossing.

Bij de aankondiging van de Virtual Computing Environment coalitie, introduceren Cisco en EMC ook Acadia, een joint venture gericht op het inzetten van private cloud infrastructuren.

“Met deze aankondiging komen we tegemoet aan de grootste uitdagingen en kansen van onze klanten voor wat betreft het datacenter", zegt John Chambers, CEO van Cisco. “De coalitie gaat verder dan alleen technologie en partnership. Het gaat om een nieuwe en bijzondere benadering van het datacenter die het gebruik, het energieverbruik en de informatiebeveiliging zodanig verbetert dat het de totale kosten voor de klant verlaagt. Niet via een kastje, maar door een netwerkgebaseerde architectuur die virtuele bronnen optimaliseert."