Amsterdam, 20 oktober 2009PINS, hosting en managed service provider, maakt de stap naar het Unified Computing-systeem (UCS) van Cisco. Met de nieuwe datacenterarchitectuur, die netwerk-, storage- en virtualisatiecapaciteit verenigt in een energiezuinig en schaalbaar systeem, wil de hoster de efficiency vergroten en aanzienlijke kosten besparen door lager energieverbruik en vereenvoudiging van IT-beheer. UCS stelt PINS in staat nog meer rendement te halen uit zijn HyperGrid cloud-computing platform.

Sinds 1996 levert PINS hosting en managed services aan zowel commerciële als publieke organisaties. Met circa 3.000 servers heeft PINS een omvangrijke IT-infrastructuur, waarbij traditionele datacenter-uitdagingen als beperkte ruimte en hoog energieverbruik, actueel zijn. Met Unified Computing van Cisco realiseert PINS een gestandaardiseerd hardware platform met geïntegreerd IT-beheer. Hiermee vermindert de complexiteit van de IT-infrastructuur en verbetert PINS aan de beheerszijde de efficiency. Het energiezuinige systeem biedt tevens de nodige schaalbaarheid voor een snelle time-to-market van nieuwe diensten.

"PINS onderscheidt zich door voorop te lopen," zegt Jan-Willem des Tombe, CEO van PINS. "De strategische keuze van Cisco om naar een geïntegreerde infrastructuur te gaan is een interessante. Onze totale netwerkinfrastructuur bestaat al uit Cisco apparatuur en daar hebben we goede ervaring mee. Met UCS krijgt ons HyperGrid hostingplatform nog meer flexibiliteit, waar onze klanten direct van zullen profiteren.“

Om over te stappen op Unified Computing heeft PINS diverse partijen benaderd. De IT-dienstverlener SLTN, kwam met het beste aanbod, dat vooral opviel door de visie voor de lange termijn. Eugène Tuijnman, algemeen directeur van SLTN: “We geloven sterk in de nieuwe geïntegreerde technologie van Cisco. Als system integrator zijn we ervan overtuigd dat Cisco’s UCS de traditionele uitdagingen van datacenters oplost.”

Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland: "Steeds meer organisaties maken de overstap van traditionele bladeserver-systemen naar het Cisco Unified Computing System. Met name hosting providers ervaren de groeiende hoeveelheid data en de continue beschikbaarheid ervan als een forse uitdaging. Met UCS neemt de flexibiliteit op alle dimensies toe, van stroomgebruik tot virtualisatie. Dat resulteert voor PINS in een nog hoger serviceniveau naar zijn klanten toe. Wij feliciteren PINS met deze innovatieve stap vooruit."