Amsterdam, 14 oktober 2009 - Cisco heeft een overnamebod gedaan op Starent Networks, leverancier van IP-gebaseerde infrastructuuroplossingen voor mobiele en geconvergeerde netwerken. Volgens Cisco's Visual Networking Index zal het mobiele dataverkeer tot 2013 ieder jaar verdubbelen. Met de overname van Starent Networks speelt Cisco in op de behoefte van service providers naar mobiele internetoplossingen, die zijn voorbereid op de volgende generatie mobiele multimediatoepassingen.

Hotlinks
Website Cisco
Video Pankaj Patel over overname Starent
Visual Networking Index

Cisco's bod bedraagt 35 dollar per aandeel in contanten in ruil voor elk aandeel van Starent netwerken. Het totale aanbod komt daarmee op 2,9 miljard dollar. De overname is goedgekeurd door de Raden van Bestuur van beide bedrijven en zal naar verwachting in de eerste helft van het kalenderjaar 2010 plaatsvinden. De verwachting is dat de winstgevendheid van Cisco in de boekjaren 2010 en 2011 lager zijn door de overname. In 2012 verwacht Cisco de eerste positieve effecten op de winstgevendheid.

Na afronding van de transactie zal Starent Networks onderdeel uitmaken van de nieuwe Mobile Internet Technology Group onder leiding van Ashraf Dahod, huidige president en CEO van Starent. Dit onderdeel komt te vallen onder Cisco's Service Provider divisie, die wordt geleid door Pankaj Patel, Senior Vice President en General Manager.

Het volledige Engelstalige bericht is te bekijken op http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/corp_101309.html