Acquisitie van TANDBERG vergroot Cisco's aanbod op gebied van zakelijke videosystemen en 'het nieuwe werken'

Amsterdam, 1 oktober 2009 - Cisco (NASDAQ: CSCO) brengt vandaag een openbaar bod uit op het Noorse TANDBERG (OSLO: TAA.OL), een grote speler op het gebied van zakelijke videocommunicatiesystemen. Het bod gaat vergezeld van een positieve aanbeveling door de directie van TANDBERG. Met de voorgestelde overname vergroot Cisco zijn 'collaboration portfolio', de reeks producten en diensten om mensen binnen en tussen organisaties efficiënter en beter te laten samenwerken. Het grotere aanbod aan oplossingen, geschikt voor een bredere groep klanten, moet de adoptie van videotechnologie binnen organisaties verder versnellen.

Cisco doet een bod in contanten van 153,50 Noorse Kronen per aandeel, hetgeen neerkomt op een totaal overnamebedrag van ongeveer $ 3 miljard. Deze prijs ligt 11% boven de slotkoers van het aandeel TANDBERG een dag eerder en 25% boven het gewogen gemiddelde van de afgelopen drie maanden. Het bod heeft de unanieme goedkeuring van de TANDBERG-directie. De acquisitie zal naar verwachting in de eerste helft van 2010 geëffectueerd worden, afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring van de aangewezen instanties. Cisco verwacht dat de overname zal bijdragen aan Cisco's non-GAAP inkomsten in het fiscale jaar 2011.

Cisco's visie op het gebied van zakelijk (samen)werken is erop gericht om een duurzaam nieuw niveau van productiviteit mogelijk te maken door de manier te veranderen waarop mensen werken, interactie hebben en ideeën uitwisselen, binnen en tussen organisaties.

TelePresence en video in hoge kwaliteit worden steeds belangrijker middelen voor mensen om met elkaar samen te werken. De succesvolle video- en netwerksystemen van TANDBERG worden geïntegreerd in Cisco's totale aanbod en architectuur. Hierdoor wordt het systeemaanbod completer, meer open en geschikt voor combinatie met producten van andere leveranciers. Cisco's aanbod omvat hiermee video-oplossingen die uiteenlopen van enkelvoudige bureautoepassingen tot compelete multi-screen vergaderopstellingen (Telepresence).

Voor het originele persbericht: http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/corp_093009.html