Amsterdam, 16 september 2009 - Parentix, application service provider, heeft gekozen voor het Unified Computing-systeem van Cisco. De hoster van bedrijfskritische applicaties stapt dit jaar nog over op de nieuwe datacenterarchitectuur, dat netwerk-, storage- en virtualisatiecapaciteit verenigt in een energiezuinig systeem. Doel is vereenvoudiging van de datacenterinfrastructuur, waardoor flexibiliteit toeneemt en de dienstverlening naar de klant versnelt.

Parentix, opgericht in 2000, biedt Windows-gebaseerde bedrijfskritische applicaties tegen een vaste prijs per werknemer per maand. Deze applicaties met hoge I/O vereisten vragen om een infrastructuur met de hoogst mogelijke beschikbaarheid. Vanuit dat oogpunt is Parentix continu op zoek naar innovatieve manieren om hun dienstverlening te optimaliseren. Met Unified Computing van Cisco realiseert de provider een gestandaardiseerd hardware platform met geïntegreerd IT-beheer. Hiermee vermindert niet alleen de complexiteit van de IT-infrastructuur, maar wordt ook de schaalbaarheid vergroot. Zo realiseert Parentix een aanzienlijke verbetering van de efficiency en kunnen ze hun klanten beter maatwerk bieden.

"Innovatie en stabiliteit liggen aan de basis van onze organisatie," aldus Pieter Gabes, Algemeen Directeur van Parentix. "Bij de introductie van Cisco's Unified Computing System was onze interesse dan ook meteen gewekt. Bij uitbreiding zijn we gedwongen om verschillende onderdelen bij diverse partijen aan te schaffen. Binnenkort behoort dat dankzij het Unified Computing-platform tot de verleden tijd. We zien vooral de toename in flexibiliteit op alle dimensies, van stroomgebruik tot virtualisatie als een van de grootste voordelen."

Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland: "Na vele jaren van ontwikkeling zijn we blij te zien dat de eerste innoverende hosting providers overstappen naar Cisco's server blades. Parentix streeft naar het aanbieden van de beste kwaliteit aan haar klanten, wat resulteert in de keuze voor Cisco UCS. Wij feliciteren Parentix met deze innovatieve stap vooruit."

De configuratie bestaat uit een combinatie van UCS blade chassis met de redundante UCS Fabric Interconnects. Storage zal worden aangesloten via iSCSI. Parentix hoopt nog dit jaar de implementatie af te ronden, na een testperiode van een maand.