Amsterdam, 10 september 2009

Cisco introduceert een nieuw Cisco TelePresence-systeem met één scherm en één camera voor multifunctionele conferentieruimtes. Daarnaast is het netwerk dat 'intercompany' TelePresence-diensten aanbiedt de afgelopen tijd fors uitgebreid.

In minder dan twee jaar heeft Cisco acht van 's werelds top service providers in staat gesteld 'intercompany' Cisco TelePresence-diensten te leveren, waardoor de technologie beschikbaar nu beschikbaar is in meer dan 150 landen en duizenden steden. 'Intercompany' Cisco TelePresence geeft bedrijven de mogelijkheid Cisco TelePresence te gebruiken voor vergaderingen met zijn belangrijkste leveranciers, klanten en partners, en zo concurrentievoordeel, een snellere time-to-market en betere samenwerking te bewerkstelligen.

Hotlinks

De service providers AT&T, BT, Orange, NTT, Tata Communications, Telefonica, Telstra en Telmex hebben allen commerciële 'intercompany' Cisco TelePresence-diensten uitgerold en vormen hiermee een wereldwijd Cisco TelePresence-netwerk. Hierdoor kunnen de meer dan 350 organisaties die voor Cisco TelePresence hebben gekozen, veilig en betrouwbaar communiceren over verschillende netwerken.

Cisco heeft eveneens zijn Cisco TelePresence-productportfolio uitgebreid met een nieuw systeem met één scherm en één camera, voor gebruik door maximaal twee personen in multifunctionele vergaderzalen. Het Cisco TelePresence System 1100 maakt gebruik van een standaard 65-inch plasmascherm en is geschikt voor vergaderingen met één of meerdere personen. Wanneer het systeem niet wordt gebruikt voor virtuele vergaderingen, kan het Cisco TelePresence System 1100 ook worden ingezet voor hoge-kwaliteits audioconferenties, presentaties of digitale boodschappen, dankzij een ingebouwde Cisco Digital Media Player.


Highlights:


  • AT&T, BT, Orange, NTT, Tata Communications, Telefonica, Telmex en Telstra bieden gezamenlijk diensten aan in meer dan 150 landen, verspreid over vijf continenten.
  • Ongeveer negen miljoen zakelijke medewerkers hebben toegang tot de 'intercompany' diensten via een veilige verbinding tussen de verschillende bedrijfsnetwerken.
  • 'Intercompany' Cisco TelePresence-verkeer groeit met meer dan 35 procent per maand.
  • Een kwart van de Fortune 100-bedrijven maken gebruik van 'intercompany' Cisco TelePresence-diensten.
  • Het Cisco TelePresence System 1100 maakt gebruik van hetzelfde ontwerp als de Cisco TelePresence System 1300-serie, waardoor organisaties in iedere vergaderruimte kunnen profiteren van de voordelen van een persoonlijke Cisco TelePresence-ervaring.
  • Alle Cisco TelePresence-systemen, van systemen met één enkel scherm voor individueel gebruik tot grote vergaderruimtes, zijn interoperabel met alle standaardgebaseerde videoconferencing voor SD-en HD-resoluties en webgebaseerde conferentietoepassingen, zoals Cisco WebEx.
  • Met Cisco TelePresence Extended Reach kunnen organisaties Cisco TelePresence-systemen met één scherm, zoals het Cisco TelePresence System 1100, kosteneffectief implementeren in bijkantoren of op andere plaatsen die over een T-1/E-1 of breedband-internetverbinding beschikken.
  • Het Cisco TelePresence System 1100 ondersteunt alle Cisco TelePresence-oplossingen en -toepassingen, inclusief Recording Studio, Events en Expert on Demand.

Ondersteunende Quote:
Mark Weidick, Vice President en General Manager, TelePresence Exchange Business Unit, Cisco "Door samen te werken met de belangrijkste wereldwijde providers, maakt Cisco zijn visie op het gebied van een wereldwijd netwerk van Cisco TelePresence werkelijkheid. De combinatie van veilige, betrouwbare 'intercompany' Cisco TelePresence-diensten en toegang tot publieke Cisco TelePresence-suites, bieden organisaties de mogelijkheid te groeien en hun productiviteit te verhogen. Via het complete Cisco TelePresence-portfolio, de robuuste toepassingen en oplossingen, en de mogelijkheid om samen te werken met alle standaard videoconferencing- en webgebaseerde conferentietoepassingen, zijn we in staat Cisco TelePresence overal en aan iedereen te leveren."