Amsterdam, 6 augustus 2009

Cisco heeft op 25 juli 2009 zijn vierde kwartaal van het fiscale jaar 2009 afgesloten. De omzet in dit kwartaal bedraagt 8,5 miljard dollar (18 procent lager in vergelijking met het vierde kwartaal van 2008). De nettowinst van het vierde kwartaal, op basis van GAAP, kwam uit op 1,1 miljard dollar, ofwel 0,19 dollar per aandeel, een daling van 42 procent ten opzichte van de winst per aandeel in het vierde kwartaal van 2008. Op basis van non-GAAP kwam de nettowinst uit op 1,8 miljard dollar, ofwel 0,31 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dat 2,4 miljard dollar of 0,40 dollar per aandeel.

De totale omzet voor het fiscale jaar 2009 is met de resultaten van Q4 uitgekomen op 36,1 miljard dollar, wat een daling van 9 procent is ten opzichte van het vorige jaar. De nettowinst op basis van GAAP bedraagt 6,1 miljard dollar of 1,05 dollar per aandeel, een daling van 20 procent ten opzichte van het jaar 2008.

"Cisco heeft solide kwartaal- en jaarresultaten behaald in een uitdagende economische situatie door continu te focussen op accurate executie en klantsucces", zegt John Chambers, Chairman en CEO van Cisco. "Wij hebben vertrouwen in onze strategische positie in zowel bestaande als dertig aangrenzende markten. Dit kwartaal zagen we een aantal positieve signalen in de economie en in onze business, met name als we kijken naar de ontwikkeling van de ordertrends over de afgelopen kwartalen. Als deze positieve trends de komende een tot twee kwartalen doorzetten, bestaat er een goede kans dat we terugkijkend kunnen concluderen dat het keerpunt lag in onze activiteiten van het vierde kwartaal."

"Het is Cisco's doel een next-generation onderneming te worden en onze marktpositie te versterken door te blijven groeien”, vervolgt Chambers. “Wij zien het netwerk steeds meer transformeren tot het platform voor innovatie en nieuwe businessmodellen, die ontstaan dankzij collaboration-technologieën ".

Voor het volledige, Engelstalige bericht, klik hier.