teledokter

Amsterdam, 17 juli 2009

Cisco maakt de resultaten bekend van de Cisco HealthPresence pilots in Aberdeen (Schotland) en San Jose (Californië, VS). Hieruit blijkt dat meer dan 95 procent van de patiënten tevreden is met de zorg op afstand en meer dan 90 procent anderen het concept zou aanraden. Als resultaat van deze succesvolle pilot kondigen Cisco en UnitedHealth Group aan het eerste nationale telehealth-netwerk op te zetten om zorg te bieden op het platteland en slecht voorziene gebieden in de Verenigde Staten.

Hotlinks
Remote Care Podcast met Kaveh Safavi, Vice President, IBSG, Healthcare
Cisco HealthPresence Aberdeen Findings
Cisco IBSG Healthcare Practice Overview
Scottish Centre voor Telehealth Video

Virtuele zorg

Cisco HealthPresence is een zorgconcept dat videoconferencing van Cisco TelePresence combineert met medische apparatuur, zodat zorgverleners virtueel patiënten kunnen ontmoeten terwijl ze kilometers van elkaar zijn verwijderd. Hierdoor maakt Cisco HealthPresence het patiënten makkelijk een dokter te raadplegen.

Cisco HealthPresence is een soort mobiele huisartsenpost, uitgerust met medische diagnoseapparatuur zoals stethoscopen, otoscopen en monitoren die bloeddruk, temperatuur en hartslag kunnen meten. Hiermee kan de fysieke toestand van de patiënt worden vastgesteld. Er is een begeleider aanwezig om de medische apparatuur te bedienen en om het goed functioneren van HealthPresence te bewaken.