Amsterdam, 30 juni 2009

Cisco introduceert een nieuwe certificering voor IT-professionals, Cisco Certified Architect. Dit is het hoogst haalbare niveau van accreditatie binnen het trainingsprogramma van Cisco. De certificering legt de nadruk op architectuur van de steeds complexer wordende netwerkinfrastructuur en vertaalt zakelijke behoeftes in technologische oplossingen.

Shortlinks
Friendfeed
Twitter
YouTube
Google Reader
LinkedIn

Met nieuwe technologieën als Unified Communications, TelePresence en de groeiende mobiliteit neemt de vraag naar IT-ers met specialistische kennis van netwerken sterk toe. Veel van de bestaande certificeringen zijn uitsluitend gericht op de technologieën. Cisco Certified Architect probeert juist business-strategieën om te zetten naar innovatieve, technische netwerkontwerpen.

Certificeringproces
De Cisco Certified Architect-certificering wordt beschouwd als industriestandaard en getoetst middels een erkend examen. Om deel te kunnen aan het programma moeten kandidaten in het bezit zijn van een Cisco Certified Design Expert (CCDE)-certificering, ongeveer 10 jaar ervaring in de sector en de sollicitatieprocedure voor acceptatie in het programma goed doorlopen. Tijdens het examen presenteren de examenkandidaten hun voorstel en dienen ze hun architectuuroplossing te verdedigen. Kandidaten wordt gevraagd 'on the fly' wijzigingen door te voeren, gebaseerd op de aanvullende eisen van de raad van bestuur.

Klik hier voor het volledige Engelstalige bericht.