Boston , Cisco Partner Summit, 5 juni 2009

Tijdens de Partner Summit in Boston kondigt Cisco ruim honderd nieuwe netwerk- en collaboration-producten aan speciaal voor klein zakelijke ondernemingen, onder de naam Cisco Small Business Pro. Voor de implementatie en het beheer ervan stelt Cisco zijn partners in staat zelf systemen voor deze doegroep te bouwen, te installeren en te beheren. Hierdoor besteden organisaties minder tijd aan IT-beheer en kunnen ze zich op hun eigen bedrijfsactiviteiten te concentreren.

De nieuwe Cisco Small Business Pro-oplossingen omvatten:

 • Cisco ESW 500 Series Switches: high-performance managed ethernet-switches die uitval van het netwerk zoveel mogelijk beperken en bedrijven meer continuïteit bieden. De switches zijn eenvoudig te integreren met andere Small Business Pro-oplossingen en Cisco’s Smart Business Communications-systemen. De ESW 500-switches worden geleverd met vijf jaar garantie, inclusief vervanging van de hardware, gratis software fixes, negentig dagen gratis technische ondersteuning en een jaar gratis support.
 • Cisco SPA8800 IP Telephony Gateway: verbindt open source IP-telefooncentrales met bestaande analoge telefoons en faxapparaten. De Gateway biedt een uitstekende geluidskwaliteit, zodat bedrijven zich geen zorgen hoeven te maken over een ‘slechte verbinding’ en hierdoor een professionele uitstraling naar klanten behouden.

Ian Pennell, Senior Vice President, Small Business Technology Group, Cisco:
"Cisco erkent dat klein zakelijke bedrijven een enorme impact hebben op communities over de hele wereld en op onze wereldeconomie. Met onze brede productportfolio's, service en ondersteuning, laten we zien dat we ons committeren aan deze doelgroep, zodat ze met de inzet van onze producten concurrentievoordeel kunnen behalen."

De Cisco Small Business-serie is uitgebreid met:

 • Cisco PVC300 IP Camera: een eenvoudig te gebruiken IP-videobewakingscamera voor de beveiliging van werknemers en bedrijfseigendommen. De live videobeelden zijn vrijwel overal te bekijken, zelfs op een mobiele telefoon met internettoegang. De camera is uitgerust met diverse zoomfuncties en software voor het beheer van maximaal 16 camera's per locatie. Dankzij integratie met alarminstallaties, deursensoren en beveiligingssystemen wordt er bij beweging direct melding gemaakt. De uitstekende beeldkwaliteit geeft zelfs in omgevingen met weinig licht - zoals magazijnen - goed beeld. Tot slot is de IP-camera eenvoudig te integreren met de Cisco NSS2000 en NSS3000 netwerkopslagsystemen voor het bewaren van de videobeelden.

Cisco kondigt ook diverse aanvullingen aan op het Smart Business Communications System:


 • Cisco Smart Business Communications System (SBCS) Release 1.5: een volledig collaboration- en communicatiesysteem, waarmee kantoren, medewerkers en klanten overal en altijd met elkaar zijn verbonden. De nieuwe release heeft een lagere kostprijs, gebaseerd op Cisco Unified Communications 500 Series, en lagere kosten per gebruiker in combinatie met Cisco ESW 500 Series Switches. Daarnaast bevat de nieuwste release extra applicaties als:
  • WebEx PhoneConnect: voor het deelnemen aan online vergaderingen en conferenties met een Cisco IP-telefoon.
  • Cisco TimeCardView: houdt een urenregistratie bij en maakt informatie beschikbaar op een IP-telefoon voor de salarisadministratie.
  • Single Number Reach: maakt een einde aan gemiste oproepen door gesprekken te routeren naar een beschikbare telefoon, die op dat moment het meest handig is voor de werknemer.
  • Digital Allscripts Physician's Office: linkt patiëntinformatie direct aan artsen en zorgverleners voor meer gepersonaliseerde zorg.
  • Monitoren van netwerk en beheer van applicaties door Cisco partners,

Verbeterde ondersteuning

Met de nieuwe Cisco Small Business Pro-dienstverlening biedt Cisco bedrijven technische ondersteuning en dekking voor Small Business Pro-oplossingen gedurende drie jaar. De dienst biedt software-updates, hardwarevervanging op de volgende werkdag en uitgebreide toegang tot de Cisco Small Business Support Center, dat nu wereldwijd beschikbaar is. Daarnaast biedt Cisco ook 24/7 community-based support via de online Cisco Small Business Support Community voor het delen van kennis en expertise over technologieën.