Amsterdam, 2 juni 2009

Vandaag start Cisco's NetRiders Challenge, een wedstrijd waaraan studenten van de Cisco Networking Academies over de hele wereld kunnen deelnemen. Hiervoor moeten de studenten diverse IT-opdrachten uitvoeren. In totaal doen zestien landen uit Europa en Afrika mee met de nationale wedstrijden. Per land kunnen drie winnaars door naar de internationale finale die op 1 juli 2009 plaatsvindt. Inzet is een compleet verzorgde studiereis naar San Francisco.


Nederlandse competitie


De Nederlandse competitiedagen zijn op 3, 4 en 5 juni en vinden plaats op enkele ROC's in Nederland. Deelnemers moeten honderd meerkeuzevragen beantwoorden en een softwaresimulatie op het gebied van routerconfiguratie binnen een bepaalde tijd succesvol afronden. De opdrachten in de NetRiders-competitie zijn op niveau Cisco Certified Network Associate (CCNA) 4.


Prijs


De drie winnaars van elk land strijden op 1 juli a.s. tegen elkaar in de finale. Daarnaast zijn er 24 overige landen die kandidaten rechtstreeks plaatsen in de internationale finale. Vijf winnaars* gaan een week naar San Francisco waar ze onder meer een bezoek aan Cisco brengen, top engineers van Cisco ontmoeten en diverse bezienswaardigheden in San Francisco bezoeken. De week is bedoeld om de studenten te laten kennismaken met de diversiteit aan carrièremogelijkheden. In dat kader brachten de winnaars vorig jaar ook een bezoek aan Apple.


Cisco Networking Academy


De Ciscoààs NetRiders Challenge is een initiatief van de Cisco Networking Academy. Dit programma is een succesvolle alliantie tussen het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid, en is inmiddels in meer dan 160 landen actief. Gebruikmakend van webtechnologie leert het programma studenten om netwerken te ontwerpen, bouwen en onderhouden. Wereldwijd zijn er meer dan 600.000 Cisco Networking Academy-studenten. In 1999 werd de eerste Nederlandse Networking Academy geopend.