Amsterdam, 19 mei 2009

Cisco kondigt Collaboration in Motion aan waarmee de kracht van collaboration wordt gecombineerd met het Cisco Unified Wireless Network. Collaboration in Motion integreert producten en diensten uit de Cisco WebEx-, Cisco Unified Communications-, Cisco Unified Wireless Network- en Cisco Advanced Services-portfolio om ook in mobiele werkomgevingen samen te kunnen werken.

Cisco richt zich als onderdeel van Collaboration in Motion op nieuwe producten en diensten binnen vijf belangrijke gebieden: de werkplekervaring, het draadloze netwerkplatform, applicaties van derden, technologiepartners en zakelijke diensten. Doel van deze strategische aanpak is het gat te dichten tussen het vaste bedrijfsnetwerk, het gsm-netwerk en een high-performance Wi-Fi netwerk, en hiermee collaboration in elke gewenste mobiele werkomgeving mogelijk te maken.

Hotlinks
Cisco’s senior director of mobility solutions marketing, Christopher Thompson (video)
Intermec’s director of global alliances, John Schweitzer over het Cisco Developer Network for Mobility (video)

Belangrijkste kenmerken
Workspace Experience: Cisco levert netwerkdiensten voor een steeds grotere groep apparaten, terwijl het tegelijkertijd de manier versimpelt waarop deze apparaten verbinding maken met het draadloze netwerk.
- Cisco WebEx Meeting Center, versie 1.2 applicatie voor de iPhone is gratis beschikbaar als download in de Apple Apps Store. Versie 1.2 maakt het mogelijk met de iPhone meetings in te plannen als host en deelnemers uit te nodigen voor en tijdens de meeting.
- Het Cisco Compatible Extensions Program wordt verder ontwikkeld waardoor Cisco tegemoet komt aan de eisen van het continu veranderende landschap aan apparaten. Met dit programma zijn leveranciers in staat de meest relevante dienst voor een specifiek apparaat te kiezen. Het nieuwe programma wordt ondersteund door een groot aantal leveranciers, waaronder AeroScout, Atheros, Broadcom, Ekahau, Intel, Intermec, Polycom, Redpine Signals, Summit Data Communications en Texas Instruments.

Wireless Network-platform: Als leider in nieuwe generatie 802.11n draadloze technologie levert Cisco een complete 802.11n-oplossing die access points, controllers en beheer omvat en de mogelijkheid biedt netwerkinformatie en -diensten te beschikbaar te stellen via een open API.
- De nieuwe Cisco 5500 Series Wireless Controller is geoptimaliseerd voor 802.11n-netwerken.
- De nieuwe Cisco OfficeExtend-oplossing is een aanvulling op het Cisco Virtual Office-portfolio met telewerkoplossingen.
- Het nieuwe Cisco Aironet 1524 Mesh Access Point biedt extra schaalbaarheid voor uitgebreidere draadloze dekking.
- De nieuwe Cisco 3310 Mobility Services Engine is op maat gemaakt voor kleine en middelgrote bedrijven en ondersteunt bestaande mobiliteitsdiensten, waaronder context-aware en Adaptive Wireless IPS. De engine werkt ook via een open API met mobiliteitsapplicaties van derden.

Applicaties van derden: Cisco levert netwerkspecifieke informatie aan zakelijke applicaties via een open API. Er worden nieuwe applicaties aangekondigd voor netwerkgaranties, PCI-compliance en draadloze videobewaking.
- Netwerkgarantie-oplossingen zorgen ervoor dat gebeurtenissen op het gebied van security- en netwerkprestaties sneller worden geïdentificeerd en opgelost.

Technologiepartners: Cisco introduceert het Cisco Developer Network, een nieuwe community voor ontwikkelaars. Deze maakt het mogelijk dat technologiepartners applicaties ontwikkelen voor het netwerkplatform.
- Het nieuwe Cisco Developer Network Program for Mobility is een community die ervoor zorgt dat mobiliteitsoplossingen makkelijker kunnen worden ontwikkeld en ook binnen kortere tijd op de markt worden gebracht.

Zakelijke diensten: Cisco introduceert geavanceerde zakelijke diensten die klanten helpen bij het ontwerp en de implementatie van draadloze netwerken voor een snellere return on investment en verlaging van de total cost of ownership.
- Bij migratie van een bestaand draadloos netwerk naar een high-performance 802.11n-netwerk, biedt Cisco Professional Services, samen met Cisco-partners, de expertise voor het ontwerp, de inzet en optimalisatie ervan, zodat collaboration via mobiliteitsdiensten mogelijk is.
- De 802.11n Readiness Assessment Service helpt klanten bij de evaluatie van de huidige stand van zaken op het gebied van apparaten.
- De Mobility Services Readiness Assessment Service helpt klanten bij het evalueren van realtime collaboration-applicaties zoals spraak en video, en geeft aanbevelingen voor een optimale ervaring over het draadloze netwerk.
-Planning en Design Services evalueren de fysieke kenmerken van de implementatie, waardoor klanten een veiligere dekking hebben in een bepaalde omgeving.

Broadcast
Cisco organiseert een speciale Cisco Mobility TV Broadcast waar wordt gediscussieerd over hoe een high performance draadloos netwerk geleverd en beheerd kan worden voor een collaboration-ervaring.
Wanneer: Dinsdag 19 mei, 19.00-20.00 uur CET.
Waar: Voorregistratie hier