Amsterdam, 21 april 2009

Cisco introduceert aanvullingen op zijn netwerkbeveiligingsportfolio, waaronder beveiligingsdiensten die gebruikmaken van de cloud. Hiermee zijn bedrijven in staat medewerkers en partners op een nog veiligere manier samen te laten werken in een wereld die steeds mobieler en interactiever wordt. Omdat bedrijfsactiviteiten in toenemende mate buiten de traditionele bedrijfsmuren plaatsvinden, zijn er nieuwe manieren nodig om data en communicatie te beveiligen, waaronder cloud-technologie.

Marc Samsom, Product Sales Specialist, Cisco: "Bedrijven hebben tegenwoordig een beveiligingsstrategie nodig gericht op de fysieke, virtuele, mobiele en wereldwijde aspecten van hun business. Onze visie op beveiliging is gebaseerd op een balans tussen beveiliging en werkbaarheid, waarbij beveiliging van het netwerk tot aan het endpoint en de gebruiker is geïntegreerd."

Hotlinks:
Foto Cisco Adaptive Security Appliances (Cisco ASA)
Foto Cisco Intrusion Prevention System (Cisco IPS)
Cisco Security Center
Cisco blog: The Platform


Het nieuwe aanbod van Cisco bestaat uit producten en diensten die beveiligen tegen aanvallen, malware en botnets:

Cisco Security Cloud Services
Deze aanpak, waarbij 'security as a service' wordt aangeboden, verbindt diensten van meerdere netwerken en applicaties. Door de cloud en het bedrijfsnetwerk zo bij elkaar te brengen, is het mogelijk op een zeer veilige manier te communiceren en samen te werken. De Cisco Security Cloud ondersteunt de recent aangekondigde Cisco IronPort Hosted Email Security Services en Global Correlation, een nieuwe techniek die zorgt voor een krachtige werking van de beveiligingsdiensten binnen het complete aanbod Cisco beveiligingsoplossingen.

Cisco IPS Sensor Software Version 7.0
Global Correlation voor intrusion prevention system (IPS) maakt gebruik van de kracht uit Cisco Security Intelligence Operations, een ecosysteem tegen aanvallen. Informatie over dreigingen, afkomstig van duizenden apparaten, zijn door Cisco's beveiligingsdiensten om te zetten in dynamisch updates en intelligentie die uit te rollen is over de hele beveiligingsinfrastructuur. Met behulp van Global Correlation is Cisco IPS 7.0 twee keer zo effectief in het stoppen van kwaadaardige aanvallen en gebeurt dit in een korter tijdsbestek dan bij traditionele IPS-technologieën die alleen zijn gebaseerd op signatures.

Cisco ASA 5500 Series 8.2 Software
Dit aanbod in de Cisco Adaptive Security Appliance-reeks is ontwikkeld om end-to-end beveiliging te verbeteren voor bedrijven van alle groottes. Hierdoor zijn bedrijven in staat veiliger te communiceren en zaken te doen. Met het Botnet Traffic Filter- dat besmette pc’s identificeert -, IPS beschikbaarheid voor kleine bedrijven en verbeterde clientless remote access ondersteunt Cisco een breed scala aan platformen, besturingssystemen en endpoints.

Cisco SAFE
Cisco komt met blueprints en ontwerprichtlijnen om bedrijven verregaande begeleiding en best practices te geven voor het beveiligen van hun infrastructuur.

Cisco Information Technology Governance, Risk Management, and Compliance (IT GRC) Security Assessment Services
Deze diensten helpen organisaties een programma te ontwikkelen om beveiligingsrisico's en de kosten die gepaard gaan met compliance te verminderen door bedrijfsstrategieën en technologische strategieën op één lijn te brengen.

Het volledige Engelstalige bericht is te vinden in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_042109.html