Amsterdam, 21 april 2009

Collaboration-uitbreidingen voor verhoging interoperabiliteit, mobiliteit en nieuwe toepassingen videoconferencing

Cisco introduceert een nieuwe software-as-a-service (SaaS)-architectuur en uitbreidingen aan de op SaaS gebaseerde samenwerkingstoepassingen van Cisco WebEx. Met de nieuwe WebEx Node voor de ASR 1000-serie en de veilige en schaalbare Cisco WebEx Collaboration Cloud breidt Cisco zijn Software-as-a-Service (SaaS)-diensten uit naar de enterprise-netwerkinfrastructuur.

De aankondiging van deze 'alles als een service'-strategie sluit aan op Cisco's visie op de collaboration-markt, die een totale waarde van 34 miljard US dollar heeft. Cisco's uitgebreide mogelijkheden op het gebied van samenwerken en beveiliging, zowel in de cloud als in het netwerk, biedt organisaties de flexibiliteit het netwerk in te zetten als uiterst veilig collaboration-platform.

Hotlinks
Samenwerken met vertrouwen
Cisco Unified WAN Services


Cisco WebEx Collaboration Cloud voor SaaS
Cisco WebEx Collaboration Cloud is een speciaal ontworpen netwerk, waarmee in hoge kwaliteit, zeer veilig en betrouwbaar kan worden samengewerkt, zowel binnen een organisatie als tussen bedrijven onderling. Het maakt gebruik van intelligente routing op basis van locatie, bandbreedte en beschikbaarheid om wereldwijde load-balancing te verschaffen. Daarnaast biedt het een feilloze wereldwijde back-up voor data, audio en video voor diverse toepassingen van samenwerken, zoals conferencing, instant messaging en team spaces. Met behulp van acht Cisco-datacenters wereldwijd en een beschikbaarheid van meer dan 99,99 procent dankzij een multilayer veiligheidsmodel, verwerkt de Collaboration Cloud meer dan 200.000 WebEx-vergaderingen per dag, waaronder Cisco WebEx Connect collaboration-sessies.

Upgrade Cisco WebEx-applicaties
Via WebEx Collaboration Cloud zijn ook upgrades beschikbaar voor Cisco WebEx Meeting Center, Training Center, Event Center en Support Center. De toepassingen ondersteunen nieuwe functies voor e-training, virtuele evenementen en support op afstand. Daarnaast biedt het een verbeterde gebruikerservaring, uitgebreide device-ondersteuning en uitgebreid bereik.

Nieuwe Cisco WebEx Node voor ASR 1000-serie
De WebEx Node voor ASR 1000 is gebaseerd op Cisco's aggregation services routing (ASR)-platformen, de ASR 1000-serie, en laat de edge router fungeren als een point of presence (PoP) binnen een netwerk voor deelnemers aan een vergadering op dat netwerk. Dit vermindert de benodigde bandbreedte en verbetert video- en voice over IP (VoIP)-prestaties. Daarbij maakt het gebruik van de wereldwijde load-balancing en beschikbaarheidsfuncties van de WebEx Collaboration Cloud.

Uitbreiding security-portfolio
Met vijf nieuwe toevoegingen bouwt Cisco zijn omvangrijke security-portfolio uit om de fundamentele componenten van een netwerkinfrastructuur verder te versterken. Met het op de cloud gebaseerde Security-as-a-Service zijn organisaties in staat veilig samen te werken, waardoor hun medewerkers steeds mobieler en interactiever kunnen werken.

Live Webcast
Op woensdag 22 april zal Cisco voorzitter en CEO John Chambers in een keynote, getiteld Collaborate with Confidence, tijdens de RSA-conferentie deze aankondigingen verder toelichten. Hierin beschrijft hij zijn visie op het grotere belang van de veiligheid in het netwerk bij collaboration. Om deel te nemen aan een live webcast van de keynote, bezoek: http://www.cisco.com/offer/rsakeynote.