Amsterdam, 31 maart 2009

Cisco introduceert een nieuwe suite producten en applicaties binnen zijn collaboration-portfolio waardoor Cisco TelePresence beschikbaar wordt voor meer gebruikers op meer locaties. Het biedt bedrijven bovendien mogelijkheden om meer uit hun bestaande video-investeringen te halen. Zo zijn internationale bedrijven, regionale kantoren en mobiele werkers nu in staat Cisco TelePresence te gebruiken vanuit iedere conferentieruimte, standaardgebaseerde videoconferencing-sessie of webgebaseerde videosessie, waaronder Cisco WebEx. Cisco introduceert bovendien Cisco TelePresence voor lagere bandbreedteverbindingen, zonder af te doen aan de kwaliteit van de ervaring.

Shortlinks:
Cisco TelePresence Public SuitesCisco komt ook met twee nieuwe toepassingen die de Cisco TelePresence-units veranderen in high-definition opnamestudio's, waarmee met een simpele druk op de knop content gecreëerd en gepubliceerd kan worden. Dit maakt het voor event managers eenvoudiger grootschalige events te organiseren via Cisco TelePresence.

Wereldwijd maken bedrijven steeds meer gebruik van nieuwe videoapplicaties, zoals Cisco TelePresence, desktopvideo, digital signage en videobewaking, voor het verbeteren van de samenwerking, een beter contact met klanten en om kennis over te dragen. Omdat videoapplicaties steeds meer data in beslag nemen op netwerken, dienen bedrijven hun netwerk te optimaliseren voor het gebruik van rich media.

Cisco brengt Cisco TelePresence-technologie naar meer gebruikers en organisaties met:

-Cisco TelePresence System (CTS) 1300 Series: een TelePresence-systeem met één scherm en drie camera's. De CTS 1300-65 maakt gebruik van een 65-inch plasmascherm en is het eerste product uit een nieuwe reeks, dat geïnstalleerd kan worden in iedere gemeenschappelijke conferentieruimte. Het biedt ruimte aan zes personen en maakt gebruik van de bestaande tafel in de ruimte. TelePresence is hierdoor flexibeler in te zetten door organisaties van verschillende grootte.

-Cisco TelePresence Extended Reach: maakt het mogelijk dat Cisco TelePresence op een resolutie van 720p gebruik kan maken van een verbinding met een bandbreedte van slechts 1,5 Mbps (T1) met quality of service (QoS). De gebruikelijke TelePresence-ervaring blijft hierbij gewaarborgd. Extended Reach ondersteunt ook Cisco TelePresence over open internetverbindingen, zoals een hoge snelheid kabelverbinding.

Cisco breidt de toepassing van TelePresence uit met:
-Cisco TelePresence Recording Studio: dit biedt gebruikers een snelle en eenvoudige manier om videoboodschappen van hoge kwaliteit te creëren of presentaties op te nemen in HD-kwaliteit. In combinatie met de recent aangekondigde Media Experience Engine kunnen gebruikers de TelePresence-opnamen ook bekijken op standaard resolutie via ieder apparaat dat video afspeelt, zoals de PC, mobiele telefoon of digitaal informatiebord.

-Cisco TelePresence Event Controls: deze nieuwe applicatie biedt event managers de mogelijkheid Cisco TelePresence in te zetten voor in- of externe evenementen als presentaties, keynotes, lezingen of seminars.

Cisco verbetert video collaboration met:
-High definition interoperability: Cisco TelePresence-sessies kunnen gebruikmaken van ieder, op standaarden gebaseerd, high definition videoconferentiesysteem, alsook van standaard videoconferencing, WebEx en andere desktop videoapplicaties zoals Microsoft Office Communicator.

-Cisco WebEx-integratie: Deelnemers in een Cisco TelePresence-sessie kunnen hiermee participeren als videodeelnemer in een Cisco WebEx-meeting. WebEx-deelnemers kunnen op hun beurt deelnemen aan een TelePresence-sessie.

Cisco TelePresence is de snelst groeiende productcategorie van Cisco met meer dan 300 klanten en bijna 2000 geïmplementeerde systemen wereldwijd. Cisco installeerde daarnaast meer dan 400 TelePresence-ruimtes binnen zijn eigen netwerk voor een effectievere samenwerking en ter bevordering van de productiviteit.

Webcast
Op dinsdag 7 april organiseert Cisco een webcast met Cisco executives over de nieuwe TelePresence producten en applicaties.
Datum: 7 april, 2009
Tijd: 20:00 uur CET
Voor meer informatie en om te registeren bezoek www.cisco.com/offer/telepresence/web/175483_4

Cisco kondigt tevens uitbreidingen voor Unified Communications aan. Voor meer informatie over deze aankondiging klik hier.