Amsterdam, 31 maart 2009

Collaboration-uitbreidingen voor verhoging interoperabiliteit, mobiliteit en nieuwe toepassingen videoconferencing

Cisco kondigt nieuwe Unified Communications-toepassingen aan die de interoperabiliteit vergroten tussen diverse applicaties en apparaten, als Cisco WebEx Connect, TelePresence, Microsoft Office Communicator en de Apple iPhone. Hiermee hebben klanten de mogelijkheid hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen, sneller besluiten te nemen en overal en altijd samen te werken, op elk apparaat en via elk netwerk.

De toepassingen sluiten aan bij Cisco's eerdere collaboration-aankondiging van september vorig jaar. Volgens analisten is collaboration de volgende fase van het internet en heeft het een totale marktwaarde van 34 miljard US dollar. Cisco's collaboration-portfolio bestaat uit unified communications, video en Web 2.0-applicaties.

Shortlinks:
Cisco Enhances the Mobile Collaboration Experience with the iPhone
Cisco UC Integration for Microsoft Office Communicator
New Cisco Collaboration Community

Cisco UC Integratie voor Cisco WebEx Connect en MS Office Communicator
Dankzij de desktopintegratie is het mogelijk Cisco Unified Communications rechtstreeks te verbinden met Cisco WebEx Connect en Microsoft Office Communicator. De makkelijk te implementeren desktopintegratie biedt functionaliteit als een softphone met mid-call controle, instant messaging, conferencing, controle van de desktelefoon en telefonische beschikbaarheid direct zichtbaar op de desktop-client met het gemak van de single call-oplossing.

Cisco WebEx Meeting Center voorzien van Cisco Unified Video Conferencing

Deze "een-op-een"-interoperabiliteit voor video biedt geavanceerde mogelijkheden voor levensechte communicatie. Elk apparaat dat verbinding kan maken met een Cisco Unified Video Conferencing multipoint control unit (MCU) kan nu ook worden weergegeven in een Meeting Center-vergadering. De oplossing verhoogt het aantal deelnemers aan een vergadering tot 16, maakt gebruik van high-definition video en voegt extra bedieningsfuncties voor video toe.

Cisco Mobile Supervisor voor Apple iPhone
Met Mobile Supervisor voor Cisco Unified Contact Center Express kunnen beheerders van contactcenters ook onderweg op de hoogte te blijven van de activiteiten binnen hun contactcenter via hun Apple iPhone of iPod Touch. Ze hebben toegang tot real-time rapporten, mededelingen en prestatiestatistieken, zodat de snelheid in analyseren en reageren behouden blijft. De nieuwe Cisco Unified Contact Center Express-client is vanaf vandaag gratis te downloaden via de Apple iTunes Store.

Cisco Unified IP Phone: Met één knop toegang tot Cisco WebEx Meeting Center
Cisco Unified IP Phone-gebruikers kunnen direct deelnemen aan een WebEx Meeting Center of Training Center-vergadering met slechts één druk op een knop van hun IP-telefoon. De integratie is mogelijk via de Cisco Unified Application Environment, een innovatief platform voor eenvoudig integreren van Web 2.0- en andere communicatietoepassingen.

Cisco kondigt tevens uitbreidingen rondom TelePresence aan. Voor meer informatie over deze aankondiging klik hier.