Amsterdam, 20 maart 2009

Klantbeleving en technologische innovatie staan centraal bij nieuw concept

Infiniti, producent van moderne luxe auto's uit Japan, heeft een tweede Nederlandse luxe autoshowroom geopend, in Amsterdam. Het Infiniti Center-concept kenmerkt zich door luxe, technologische innovatie en een hoge servicegraad naar klanten. Cisco is verantwoordelijk voor de Unified Communications-omgeving, waaronder het netwerk voor datacommunicatie, IP-telefonie en de integratie van vaste en mobiele telefonie. Cisco-partner BXT is verantwoordelijk voor de implementatie ervan.

Indrukwekkende ervaring Bij het Infiniti Center draait alles om luxe, service en het beleven van het automerk. Zo kan de bezoeker bij binnenkomst wallpapers van de nieuwste modellen via Bluetooth op zijn smartphone ontvangen. Een flatscreen bij binnenkomst presenteert de laatste informatie over het automerk. Naast de automodellen staat een digitale informatiezuil - de silent salesman - die streaming video met informatie over het automodel presenteert. Met touch-screens kunnen klanten verschillende kleuren en interieuropties bekijken en hun eigen Infiniti creëren.

Unified Communications
BXT heeft het Infiniti Center voorzien van een compleet aanbod Cisco Unified Communications-oplossingen. Zo beschikken medewerkers over een Cisco IP-telefoon waarbij het kleurendisplay verschillende Infiniti-modellen weergeeft en ze eenvoudig via de Presence-functionaliteit kunnen zien welke collega aanwezig is of telefonisch in gesprek. Doordat de vestigingen Rotterdam en Amsterdam aan elkaar gekoppeld zijn via dit systeem, is de bereikbaarheid van collega's helder en is zo het serviceniveau naar klanten aan te scherpen.

Jurgen Richter, Directeur Infiniti Center Amsterdam: "Met name de integratie van vaste en mobiele telefonie was voor ons een reden te kiezen voor Cisco. Infiniti heeft een high-tech karakter en wil klanten een indrukwekkende ervaring meegeven. De Unified Communications-omgeving van Cisco levert daaraan een belangrijke bijdrage."

Fred Gerritse, Directeur MKB van Cisco vult aan: "De autoverkopers beschikken over een mobiele telefoon van Nokia waarmee ze binnen het Infiniti Center over het vaste netwerk bellen en daarbuiten over het gsm-netwerk. Hierdoor profiteren ze van optimaal bereik tegen lagere kosten."

Infiniti Centers
Begin dit jaar is het Infiniti Center Rotterdam geopend in Barendrecht. Elk centrum is architectonisch indrukwekkend, gemaakt van eigentijdse en reflecterende materialen in aanvulling op de stijlvolle opties van de voertuigen. In de centra staan slechts enkele Infiniti-exemplaren. De locaties bestaan uit mooie open overlegruimtes met glazen schuifdeuren, zijn strak vormgegeven en luxe afgewerkt. Het Infiniti Center Amsterdam is gevestigd aan de Gaasperdammerweg, langs de A9. Het Infiniti Center Rotterdam ligt aan de Kamerling Onnesweg in Barendrecht (A15).