Hotlinks

Amsterdam, 4 maart 2009

Cisco introduceert nieuwe managed, hosted en hybrid hosted e-mailbeveiligingsdiensten. De Cisco IronPort Email Security Services geven bedrijven de flexibiliteit om te kiezen hoe de e-mailbeveiliging is geïmplementeerd en beheerd: on-site, off-site, in de cloud, of een combinatie van deze drie.

Spam is een belangrijk wapen voor criminele netwerken. Het Cisco Annual Security Report uit 2008 toonde aan dat er dagelijks zo'n 200 miljard spamberichten worden verstuurd, wat bijna 90 procent uitmaakt van het totale e-mailverkeer wereldwijd. De IronPort-introducties helpen bedrijven zich te weren tegen de toenemende stroom spamberichten.

Cisco IronPort Hosted Email Security, Hybrid Hosted Email Security en Managed Email Security Services bieden bedrijven de hoogste e-mailbeveiligingsniveaus die nodig zijn om spam tegen te gaan. De nieuwe producten bevatten preventieve en reactieve technieken, data loss prevention (DLP), antivirus, e-mailauthenticatie en rapportagetools voor op maat ontwikkelde beveiligingsservices.

Cisco IronPort Hosted Email Security
Cisco IronPort Hosted Email Security levert beveiliging via een dedicated e-mailinfrastructuur, gehost in een netwerk van Cisco-datacenters. Deze oplossing heeft geen gedeelde infrastructuur, zodat de hoogste beschikbaarheid wordt gegarandeerd. Deze cloud-gebaseerde oplossing dringt het verbruik van energie en fysieke footprint van bedrijfseigen datacenters terug. Dit leidt tot vermindering van energieverbruik, koeling en uitgaven.

Cisco IronPort Hybrid Hosted Email Security
De hybrid hosted e-mailbeveiliging is een combinatie van beveiliging in de cloud en on-site, bij de klant. Een bedrijf kan er voor kiezen DLP en encryptie bijvoorbeeld on-site te houden om zo de fysieke controle te behouden over apparaten die gevoelige gegevens bevatten. Door één interface blijft centrale rapportage en quarantaine mogelijk.

Cisco IronPort Managed Email Security Service
Dit is een dienst die op afstand wordt beheerd door Cisco e-mailbeveiligingsexperts. Dit heeft als voordelen dat er door de klant niet in hardware en training hoeft te worden geïnvesteerd, terwijl tegelijkertijd 24x7 ondersteuning wordt geboden. Bovendien is het beveiligingsniveau net zo hoog als bij beveiliging on-site.

Het volledige Engelstalige bericht is te vinden in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_030309.html