Hotlinks

Meer productinfo

Barcelona, 17 februari 2009

Tijdens het GSMA Mobile World Congres in Barcelona presenteert Cisco het Internet Protocol Next-Generation Network (IP NGN). Deze oplossing stelt service providers in staat interessante, nieuwe diensten en toepassingen voor het 4G mobiel internet te creëren voor consumenten en eindgebruikers.

Bovendien introduceert Cisco tijdens het GSMA Mobile World Congres een compleet portfolio van geavanceerde, 4G-technologieën. Hiermee speelt Cisco in op de belangrijkste IP-trends rondom het toegenomen gebruik van mobiele breedbandtoepassingen en het gebruik van 4G mobiel dataverkeer, zoals vorige week gepresenteerd in de Cisco Visual Networking Index (VNI).

Mobile Transport over Pseudo-Wire (MToP)
Nieuwe Radio Access Network (RAN) technologieën als HSPA +, WiMAX en Long Term Evolution (LTE) bieden meer capaciteit, maar geven ook meer kans op knelpunten in RAN backhaul netwerken. De belangrijkste technologie om dit probleem op te lossen is Mobile Transport over Pseudo-Wire (MToP). Deze technologie is in staat het huidige legacy-verkeer eenvoudig af te handelen en tegelijkertijd te voldoen aan de toekomstige eisen. Cisco MToP-oplossingen omvatten cel site routers zoals de MWR 2941, de 7600-serie routers en de ASR 9000-serie aggregation services routers.

Intelligente controle voor 3G, LTE, WiMAX en Femto
Cisco breidt haar portfolio van mobiele gateways uit met ondersteuning voor de LTE-poort op de routers uit de 7600-serie. Hiermee is Cisco de enige aanbieder van een 4G-compatibel platform in de industrie. Door slechts een line card toe te voegen, ondersteunen de 7600-serie routers alle belangrijke, beschikbare technologieën, zoals WiMAX en ASN Gateway.

Daarnaast introduceert Cisco de Wireless Security Gateway. Deze oplossing beveiligt de verschillende draadloze breedbandtechnologieën zoals UMA en Femto. De Cisco Gateway is gebaseerd op de 7600-serie routers en ondersteunt tot 900.000 IPSec-sessies.

>Uitbreiding van de dekking met WiMAX Advanced Solutions
Cisco levert mobiele WiMAX-netwerken aan meer dan twintig service providers in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, het Caribisch gebied, Oost- en West-Europa, Azië en Afrika. Al deze twintig service providers leveren commerciële diensten aan betalende klanten. De voor WiMAX geschikte basisstations BWX 8305 en 2305 zijn gecertificeerd door het WiMAX Forum.