Hotlinks

Amsterdam, 11 februari 2009

Nieuwe test internetsnelheden voor iPhone en BlackBerry

Cisco heeft een gratis mobiele toepassing ontwikkeld voor de iPhone en de BlackBerry, de Cisco Global Internet Speed Test (GIST). Dit hulpprogramma biedt gebruikers de mogelijkheid de snelheden van hun WiFi- of mobiele netwerken te meten op basis van locatie en tijd. Gebruikers van deze nieuwe toepassing krijgen hiermee snel inzicht in wat hun telefoon op een bepaald moment aankan. Met deze applicatie is het tevens mogelijk om snelheden te vergelijken met andere iPhone- en BlackBerry-bezitters over de hele wereld.

De Cisco GIST maakt onderscheid in drie verschillende snelheden:
- Web grade: 150 tot 449 Kbps
- Audio grade: 450 tot 749 Kbps
- Video grade: voor meer dan 750 Kbps

De gemiddelde WiFi-snelheid wereldwijd is 1153 Kbps en de gemiddelde snelheid voor het mobiele netwerk is 475 Kbps. Deze gegevens zijn gebaseerd op de ervaringen van meer dan 42.000 gebruikers uit 60 landen. Hierbij is de snelheid niet alleen bepaald door de toegang snelheid, maar door de beschikbaarheid van het netwerk over het volledige traject.

De bètaversie van de Cisco GIST voor de BlackBerry is nu beschikbaar. De applicatie is te downloaden via de hotlink in de rechterkolom.