3FM-dj’s zes dagen zonder eten, maar niet zonder internet

Amsterdam, 19 december 2008

Cisco ondersteunt de Serious Request-actie van 3FM door het technische netwerk te leveren voor het Glazen Huis, dat het middelpunt vormt van de actie. In dit huis, dat op de Grote Markt in Breda staat, verblijven drie dj’s van 19 tot 24 december om geld in te zamelen voor hulp aan de 36 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn.

In samenwerking met het Rode Kruis zet 3FM zich voor de vijfde maal in voor een stille ramp. Dit jaar vraagt 3FM Serious Request aandacht voor hulp aan vluchtelingen. Ook Cisco levert op continue basis een bijdrage aan diverse goede doelen. Dit is de tweede keer dat Cisco het IT-netwerk voor het Glazen Huis verzorgt. Naast de netwerkapparatuur stelt Cisco apparatuur beschikbaar voor het verzenden van de broadcast-videobeelden over IP. De videobeelden worden in Breda via een encoder omgezet van video naar IP, naar Hilversum verzonden, en in Hilversum via een decoder weer omgezet van IP naar broadcast-video, en vervolgens uitgezonden.

“Een actie als Serious Request dragen we graag een warm hart toe”, zegt Coks Stoffer, Algemeen Directeur, Cisco. “We werken nu voor het tweede jaar samen met het Rode Kruis aan dit initiatief van 3FM. Het netwerk vormt een essentieel onderdeel van de actie, omdat veel verzoeken voor het aanvragen van plaatjes per e-mail binnen komen. Aangezien netwerken onze expertise zijn, is dit een bijdrage die wij graag leveren.”

De drie dj’s zijn van 19 tot 24 december 24 uur per dag te volgen op de radio en online. Op de website kun je de uitzendingen vanuit het Glazen Huis niet alleen te beluisteren, maar zijn alle bekende bezoekers aan het huis ook live te bekijken.

Om een verzoekplaat aan te vragen, bezoek de volgende website: http://seriousrequest.3fm.nl/doneer