Amsterdam, 15 december 2008

Koninklijke BAM Groep nv, het grootste bouw- en vastgoedconcern van Nederland, vervangt de telefonievoorzieningen op kantoor- en bouwlocaties door het Unified Communications (UC)-platform van Cisco. De telefonievoorzieningen maken bij BAM de komende jaren plaats voor Cisco’s geïntegreerde telefonie-, video- en samenwerkingsdiensten. BAM Techniek, dat levering, installatie en onderhoud van het Cisco platform verzorgt, voorziet momenteel de eerste BAM-vestigingen van deze op IP-technologie gebaseerde communicatieoplossing. BAM Techniek biedt als Cisco partner deze dienstverlening ook aan derden aan.

Met Cisco’s Unified Communications hebben BAM-medewerkers op uniforme wijze toegang tot informatie en is deze informatie uit te wisselen, ongeacht het bedrijfsonderdeel of de locatie. “Ons UC-platform stelt ondernemingen in staat toegevoegde waarde te creëren voor hun klanten door de communicatie te verbeteren”, zegt Martijn van Gastel, Regional Sales Manager bij Cisco. “Medewerkers krijgen de beschikking over gemeenschappelijke interfaces en functionaliteit, waardoor zowel de interne als externe samenwerking verder kan worden verbeterd.”

BAM heeft zich bij de keuze laten leiden door de mogelijkheid tot structurele kostenverlaging, de toekomstvastheid van de oplossing en de integratie met de overige IT-systemen die bij BAM in gebruik zijn. Ook de internationale toepasbaarheid van de overeenkomst met Cisco was een belangrijke factor.

Naast de samenwerking tussen Cisco en BAM op het gebied van Unified Communications hebben beide ondernemingen tevens besloten om gezamenlijk de markt voor zogenoemde green datacenters te ontwikkelen. Bovendien zal BAM Techniek een rol spelen bij het concretiseren van Cisco’s Connected Real Estate Visie in de Nederlandse markt.

BAM kent een actief duurzaamheidsbeleid. Dit sluit aan bij Cisco’s visie op de impact die IT kan hebben op de wereldwijde milieuproblematiek. Cisco heeft zich als doel gesteld de komende vier jaar 25% van zijn eigen CO2-uiststoot te reduceren. “Met hun duurzaam bouwbeleid onderschrijft BAM onze visie”, zegt Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland. “Door onze systemen te integreren verhogen wij de efficiency van kantoorgebouwen en verbeteren wij het gebouwbeheer, waardoor klanten maximaal gebruik kunnen maken van hun middelen.”

De realisering van green datacenters, de inzet van samenwerkingssoftware voor vergaderen op afstand en ter ondersteuning van het digitale ontwerpproces passen hierin. BAM maakt tevens zelf gebruik van Cisco Connected Real Estate, een Cisco-infrastructuur waarmee gebouwfuncties als verlichting, airconditioning, verwarming en beveiliging centraal en elektronisch kunnen worden aangestuurd, waarmee energie en kosten worden bespaard.