Hotlinks
Video Cisco ASR 9000
Volledige, Engelstalige persbericht

Service Providers leveren met Cisco ASR 9000 snellere en rijkere (video)diensten

Amsterdam, 12 november 2008

Cisco kondigt de nieuwe Cisco Aggregation Services Router 9000 Series aan (ASR 9000). De router is ontworpen om grootschalige, hoogwaardige video-ervaringen te leveren, met verminderd stroomverbruik en verlaagde CO2-uitstoot. De Cisco ASR 9000 komt tegemoet aan de behoefte van service providers om de snelheid, levensduur, hoeveelheid en efficiency van hun diensten te verhogen. Deze behoefte wordt ingegeven door een enorme toename in video- en dataverkeer in vaste en mobiele netwerken.

De Cisco ASR 9000 volgt na de introductie eerder dit jaar van de Cisco ASR 1000 Series, de eerste Cisco Aggregation Services Router. Met het 92-terabit Cisco CRS-1 Carrier Routing System (CRS) in de core van de router, biedt Cisco een efficiënte oplossing die voldoet aan de klanteisen voor snelheid en schaalbaarheid. De Cisco ASR 9000 levert met 6,4 terabit per seconde tot zes keer de capaciteit van vergelijkbare edge router-oplossingen. De router is leverbaar met tien of zes uitbreidingssleuven met een capaciteit van 400 gigabit per sleuf.

Toename vraag breedband

In het onderzoeksrapport Cisco Visual Networking Index (VNI) Forecast and Methodology, 2007-2012 wordt de verwachting uitgesproken dat het IP-verkeer tussen 2007 en 2012 jaarlijks met 46 procent groeit. Dit komt onder meer door toenemend gebruik van video, Web 2.0 en social networking-applicaties en samenwerkingstoepassingen. Dit leidt tot een groei in de vraag naar breedband in IP-netwerken van ongeveer 522 exabyte of meer dan een halve zettabyte. Deze capaciteitsvraag staat gelijk aan het downloaden van 125 miljard dvd’s per maand. Met de Cisco ASR 9000 speelt Cisco in op deze groeiende vraag.

“Downloaden en versturen van zware bestanden wordt ook in de consumentenmarkt snel gemeengoed. De behoefte aan bandbreedte groeit hierdoor sterker dan ooit tevoren”, zegt Michiel Panders, Commercial Director Service Providers bij Cisco. “Met de Cisco ASR 9000 bieden we service providers ruime schaalbaarheid en een optimale architectuur om hun klanten te bedienen. De router zet een nieuwe standaard in de branche voor carrier ethernet-systemen en is de ideale transportbasis voor video en mobiele data.”